Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

U Župi Krista Kralja u Domaslovcu obilježen Dan očeva

Župna zajednica Krista Kralja u Domaslovcu za svetkovinu svetog Josipa pripremala se devetnicom koja je započela u srijedu 6. ožujka.

Na 5. korizmenu nedjelju proslavljen je Dan očeva svečanim misnim slavljem koje je predvodio upravitelj Župe vlč. Ante Bojanić. U svojoj homiliji poručio je djeci i roditeljima kako je potrebno biti prijatelji s Isusom kako bi ga mogli upoznati i "kako bi drugi u nama mogli prepoznati Isusa. Najprije srcem, a onda i dobrim djelima trebamo Isusa donositi drugima. Kako su Grci iz evanđelja ove nedjelje htjeli vidjeti Isusa, tako i drugi u nama - koji se svake nedjelje okupljamo oko euharistijskog stola - moraju vidjeti da smo kao učenici koji će Isusa donositi drugima."

Očevima je vlč. Bojanić poručio kako oni prvi moraju, po uzoru na svetog Josipa, biti oni koji će svojoj djeci prenijeti vjeru i svojim primjerom pokazati kako je lijepo biti Isusov učenik. Nadalje, djeca su u molitvi vjernika posebno molila za svoje očeve.

Na kraju misnog slavlja izveden je igrokaz „Vrata svetog Josipa“ koji je zamišljen kao emisija u kojoj je gost bio sv. Josip, koji je okupljenima prenio važne životne poruke, a posebno je istaknuo kako je to izgledalo kada je bio iznenada od Boga izabran kao Isusov poočim. Mali novinari pitanjima o Josipovom životu htjeli su predstaviti i upoznati sveca. Na kraju emisije sveti Josip uputio je poruku svim obiteljima, a posebno očevima kako danas živjeti u ovom svijetu i kako je sve lakše kada molimo i stavimo sve pod njegov zagovor. Dječji zbor otpjevao je dvije pjesme svetom Josipu i svim očevima, a prije odlaska kućama svaki je tata dobio na poklon medalju za Dan očeva koju su djeca izradila dan prije na radionici sa župnim animatorima.

tekst: Ivana Vlahović
fotografije: Marijan Rešetar i Ivana Vlahović