Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Održan metropolijski susret voditelja županijskih stručnih vijeća vjeroučitelja

Metropolijski susret voditelja županijskih stručnih vijeća vjeroučitelja održan je 25. rujna 2023. s početkom u 14 sati u prostorijama Ureda Zagrebačke nadbiskupije za vjeronauk u školi (Branjugova 1, Zagreb), a uspjeli su doći gotovo svi voditelji vijeća s područja Zagrebačke nadbiskupije, Varaždinske, Sisačke i Bjelovarsko-križevačke biskupije.



Susretu su nazočile predstojnica Ureda za vjeronauk, prof. dr. sc. Blaženka s. Valentina Mandarić, predstojnica Katehetskog ureda Sisačke biskupije s. Smilja Čirko, te viša savjetnica iz Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Gordana Barudžija i savjetnica iz Ureda za vjeronauk gđa Ivanka Petrović.

Raspravljalo se o temama koje se zatiču na terenu, poput pitanja upisa/ispisa s vjeronauka i ponovnog upisa učenika. Predložene su teme koje će se obraditi na prvim županijskim vijećima koja će se održati ove godine. Dogovoreno je da će viša savjetnica Gordana Barudžija, s predstojnicom Ureda za vjeronauk prof. Mandarić i savjetnicom Ivankom Petrović u ovom polugodištu obići sva vijeća, susresti se s vjeroučiteljima i održati predavanja na dogovorene teme. Voditelji su definirali termine prvih vijeća i razmijenili iskustva iz svog rada u ulozi voditelja vijeća.



Ured za vjeronauk u školi