Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Održana 14. smotra dječjih župnih zborova „Zlatna lira“

Nakon desetogodišnje stanke u nedjelju, 11. lipnja 2023. u Župi blaženoga Alojzija Stepinca, Bestovje-Novaki-Rakitje održala se 14. smotra dječjih župnih zborova „Zlatna lira“.



Na početku smotre župna animatorica Rafaela Karačić najavila je šest zborova koji su sudjelovali na smotri, a to su: Ivanovi Anđeli iz Župe sv. Ivana Nepomuka Stupnik – Lučko sa svojom voditeljicom Evom Kirchmayer Bilić; Josipov Izvor iz Župe sv. Josipa Radnika iz Gajnica sa voditeljima Mihaelom i Domagojem Čondrić; Ljubav Kristova iz Župe sv. Ivana Krstielja iz Luga Samoborskog sa voditeljicom Majom Krištofić; Sveti Ivan Bosco iz Župe sv. Ivana Bosca iz Podsuseda sa svojim voditeljima, te dva zbora iz župe domaćina: Credo koji vode Ana Ćoso i Petra Marolt te zbor Stepinčevi mališani koji vode Iva Jurilj i Ivan Prigorec.



U uvodnom govoru domaći župnik i dekan Svetonedeljskog dekanata preč. Božidar Cindori pozdravio je sve sudionike smotre i goste te izrazio radost što se nakon stanke od deset godina nastavlja ova lijepa smotra koja okuplja djecu i mlade koji svojim glasovima slave Gospodina i koji u svojim župnim zajednicama pjesmom animiraju misna slavlja i okupljaju se u zajedništvu.

Nakon pozdravnih riječi i zajedničke molitve svaki zbor predstavio sa dvije pjesme koje oni inače izvode na misnim slavljima. Na kraju su se svi zborovi ujedinili u jedan veliki zbor koji je radosno i gromoglasno otpjevao pjesmu Silan Bog. Na završetku smotre organizatori su svakome zboru dodijelili Priznanje, kipić bl. Alojzija Stepinca i CD župnog kvarteta Credo kao uspomenu na sudjelovanje na smotri. Poslije smotre u župnim prostorima nastavljeno je radosno druženje svih sudionika smotre. Iznoseći svoje pozitivne dojmove i radost sudionici smotre izrazili su želju da se takvo druženje ponovi uz veći broj sudionika.



Tekst: Ivan Gretić, župnik in solidum
Foto: Josip Tkalec