Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Proslava Antunova u Sesvetskim Selima

Svetkovina sv. Antuna Padovanskog proslavit će se u utorak 13. lipnja u župi u Sesvetskim Selima. Mise su na rasporedu u: 6 (predslavi fra Marinko Baotić), u 7.30 (predslavi preč. Zlatko Pavetić), u 9 (predslavi vlč. Tomislav Hačko),  u 11 (predslavi preč. Krunoslav Novak), u 16.30 (predslavi preč. Ivan Lukić), a svečano euharistijsko slavlje, odnosno zavjetnu misu u 19 sati, predslavi i propovijeda pomoćni đakovačko-osječki biskup Ivan Ćurić.

Trodnevna duhovna priprema za središnju proslavu svetkovine sv. Antuna Padovanskog počinje u subote 10. lipnja. Tijekom trodnevnice od 10. do 12. lipnja, večernje mise u 18.30 sati predslavit će i propovijedati fra Ante Vučković, OFM, profesor filozofije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu.

U subotu, na prvi dan trodnevnice, održava se i 5. Antunovski hod, na dionici od istoka do zapada Grada, odnosno od crkve svetog Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima do crkve svetog Antuna Padovanskog na Svetom Duhu. Ova duhovna manifestacija,  koja već tradicionalno okuplja nekoliko tisuća mladih iz Zagreba, ali i šire, započinje okupljanjem u 11 sati na trgu ispred crkve u Sesvetskim Selima, a misu u 12 sati za okupljene mlade Antunove štovatelje i hodočasnike predslavit će generalni vikar Zagrebačke nadbiskupije mons. Tomislav Subotičanec, koji je ujedno i privremeni upravitelj župe u Sesvetskim Selima.

Policija je objavila informaciju o privremenoj zabrani odvijanja prometa tijekom hodočašća. Za vrijeme održavanja Antunovskog hoda, 10. lipnja, od 14 sati do 21 sat, vjernici će se kretati na sljedećoj dionici: crkva sv. Antuna Padovanskog, Sesvetska Sela – Sesvetska –Zagrebačka – Ulica Dubrava (odmor 30 minuta na prostoru ispred crkve u Aveniji Gojka Šuška) – Maksimirska – Vlaška – Trg bana Josipa Jelačića (odmor i evangelizacijska stanica 30 minuta) – crkva sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu. Vjernici će se po navedenoj dionici kretati uz stalnu nazočnost policijskih službenika koji će pravovremeno upravljati cestovnim prometom.