Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Održan 14. Susret zborova Kustošijskog dekanata

Svečanim misnim slavljem u subotu 27. svibnja započeo je 14. Susret zborova Kustošijskog dekanata koji se tradicionalno održavaju u Župi Uznesenja BDM, Stenjevec. Na susretu je sudjelovalo osam zborova koji su pjesmom uveli u blagdan Duhova.



Susreti zborova Kustošijskog dekanata potekli su iz želje za upoznavanjem i druženjem s članovima zborova Kustošijskog dekanata koji svojim pjevanjem animiraju nedjeljna misna slavlja i svojim talentom hvale Gospodina te iz želje za širenjem kvalitetne crkvene glazbe.

Tu ideju gospođe Franciske Križnjak podržao je tadašnji župnik Zvonko Vuković, realizirao župnik Robert Šreter 2007. godine, a nastavio sadašnji župnik Vjekoslav Meštrić. Susreti se održavaju svake godine, uz prekid od 2020. do 2022. godine zbog pandemije.

Nakon koncerta zboraši su se nastavili družiti uz prigodan domjenak što pokazuje koliko pjevače Kustošijskog dekanata veseli međusobno druženje.Kvalitetna glazba Bogu na slavu i druženje poslije koncerta uvijek razvesele sve okupljene. Ta radost je razlog da se svake godine iznova okupimo i veselimo novom susretu.







Neven Škrlec