Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Proslavljeno 30 godina djelovanja Zbora mladih "Stijene" iz Zaprešića

Zbor mladih „Stijene“ Župe sv. Petra apostola proslavio je 30 godina postojanja i kontinuiranog rada u subotu 13. svibnja svečanim euharistijskim slavljem i prigodnim koncertom. Misno slavlje u crkvi sv. Ivana Krstitelja predslavio je župni vikar vlč. Vatroslav Siketić u zajedništvu s vlč. Ilijom Čabrajom. Nakon mise svečanost se preselila u Dvoranu bl. Alojzija Stepinca gdje je zbor "Stijene" održao svoj koncert. Svečanosti se odazvao trio MIR (Martin Mihalić, Iva Ivančić, Rikard Kraguljac) koji su s nekoliko svojih pjesama razveselili veliki broj župljana koji se rado odazvao proslavi, što je članove "Stijene" posebno razveselilo.



Između glazbenih brojeva župne animatorice i voditeljice ove dirljive svečanosti Fani Gelo i Lucija Mioč razgovarale su s bivšom voditeljicom Janom Blažanović, sadašnjom voditeljicom Marijom Nikolić, bivšom članicom Danijelom Tomić i budućom voditeljicom Margaritom Shkreli koje su podijelile nezaboravna sjećanja sa svojih koncerata, izleta, hodočašća i duhovnih obnova. Ta sjećanja su ispričana uz iskrene i šaljive anegdote koje su kod mnogi bivših članova izazvale smijeh i radost zbog nezaboravnih susreta.

Na kraju koncerta sudionicima se obratio zaprešićki dekan i župnik preč. Ivan Frkonja koji je istaknuo zahvalnost cijele župne zajednice "dragom Bogu za 30 godina djelovanja zbora mladih „Stijene“. To je obljetnica u kojoj se sjećamo mnogih lijepih trenutaka rasta i djelovanja ove male zajednice unutar velike župne zajednice. Zato, u ime župne zajednice, neizmjerno sam zahvalan svima koji su kroz 30 godina djelovanja ovog zbora utkali u njegov rast i napredak svoje dragocjeno vrijeme i različite angažmane bilo unutar ili izvan liturgijskih slavlja ili pak na različitim koncertima, humanitarnim akcijama."

"Dragi pjevači! Dragi svirači! Ljudi trebaju biti predvođeni vašom pjesmom, ali i vašim životom. Poziv biti pjevačem, sviračem u zajednici koja slavi Boga je posebna čast pa te uloge vršite odgovorno, a ljepotu zajedništva s Bogom prenosite i na mlađe generacije kako bi oduševljeni vašim radom i životom prihvaćali poziv pjevača, svirača. Župni pjevači, svirači su slavitelji Boga, navjestitelji Boga kojega svjedoče svojim životom i pozivaju sve na radost života s Bogom. Pjevajte Gospodinu onu što živite, živite ono što pjevate. Pjevajte glasom, pjevajte srcem, pjevajte ustima, pjevajte svojim ponašanjem! Pjevajte Gospodinu pjesmu novu, onu koju pruža novi život, život koji je neprestano nov jer ga Gospodin neprestano obnavlja. Svima od srca hvala i sretno u daljnjem djelovanju zbora", zaključio je preč. Frkonja.



Nakon koncerta slavlje se nastavilo u Pastoralnom centru uz domjenak, ples i pjesmu. Dobrog raspoloženja i vesele atmosfere nikako nije nedostajalo. Članovi Zbora "Stijene" neizmjerno su zahvalni svima, dobrotvorima, mnogim župljanima koji su se na bilo koji način uključili u ovu, za njih, veliku i važnu proslavu. Najveće zahvale upućuju našem Nebeskomu Ocu čija je ruka sve to čudesno vodila, svome zaštitniku svetome Petru, župniku Ivanu, župnom vikaru Vatroslavu i svima koji su pomogli prilikom organizacije tako velike proslave. 

Župa sv. Petra apostola, Zaprešić