Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Nadbiskup Kutleša podijelio sakrament potvrde krizmanicima u Domaslovcu

U nedjelju 16. travnja 2023. godine zagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutleša pohodio je Župu Krista Kralja u Domaslovcu. Bila je to velika čast za cijelu župu i župljane, a osobito za 39 krizmanika i krizmanica koji su nakon višemjesečnih kateheza i priprema po rukama mons. Kutleše primili pečat dara Duha Svetoga.



U svojoj se homiliji nadbiskup posebno obratio roditeljima i potaknuo ih da svoju djecu odgajaju usmjeravajući ih na pravi put, a krizmanike i sve okupljene ohrabrio je da budu kao Toma iz Ivanovog evanđelja, koji je bio onaj koji je tražio vjeru, bio je pošten, iskren, postavljao je pitanja i tražio odgovore na njih. Upravo je njemu Isus rekao da je On naš put, istina i život (usp. Iv 14,5-6), a roditelji i cijela župna zajednica su oni koji krizmanicima i svojoj djeci put trebaju pokazati svojim životom i primjerom.



Ostat će zapisano i upamćeno kako je mons. Kutleša sakrament svete potvrde prvi put od preuzimanja službe zagrebačkog nadbiskupa podijelio upravo u župi Domaslovec. Krizmanici su nadbiskupu kao znak dobrodošlice i zahvale u ime cijele župe predali tzv. samoborsku košaru ispunjenu samoborskim proizvodima.

Tekst: Nikolina Crnković Bizečki
Fotografije: Nikolina Crnković Bizečki i Jakov Vlahović