Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Predstavljen novi broj časopisa "Spectrum – ogledi i prinosi studenata teologije"

Novi broj časopisa Spectrum – ogledi i prinosi studenata teologije na temu „Teologija i psihologija“ predstavljen je 28. ožujka 2023. godine na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu.



Na predstavljanju, uz uredničko vijeće, sudjelovali su vlč. Petar Belina, nadbiskupijski tajnik i delegat zagrebačkog nadbiskupa i velikog kancelara KBF-a kardinala Josipa Bozanića; vlč. Toni Potrebić, odgojitelj i delegat rektora Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa; preč. Matija Pavlaković, rektor Međubiskupijskog sjemeništa; prof. dr. sc. Josip Šimunović, dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu; prodekani, profesori, studenti i drugi gosti.


 
Na početku urednik Josip Lulić započeo je program molitvom i uvodnim pozdravom. Potom se obradio glavni i odgovorni urednik Valentin Lešić. Nakon pozdrava glavnog urednika uslijedilo je predstavljanje sadržaja časopisa kojeg je predstavio urednik Antonio Kljajić, a potom je urednica Nikolina Vujica pročitala pjesme objavljene u novom broju.


 
Uslijedilo je svjedočanstvo mladog bračnog para Monike i Leona Žilavi, koji su progovorili o svom procesu obraćenja i o svome stanju tijekom konzumacije yoge i drugih sinkretističkih pokreta. Nakon svjedočanstva student i bogoslov Vedran Jakić je predstavio svoj članak kojeg je uredništvo procijenilo kao najbolji članak u novome broju časopisa pod naslovom „Objava i psihologija“.


 
Nakon izlaganja uslijedila je riječ dekana koji je potaknuo sve studente da se još više angažiraju kod doprinosa samog časopisa i pohvalio dosadašnji trud samog Uredništva i časopisa Spectrum. Predstavljanje je završeno molitvom i druženjem u prostorijama na Katoličkom bogoslovnom fakultetu.
 
Svi koji su zainteresirani za novi broj časopisa, možete naručiti na e-mail: kbfspectrum@gmail.com

 
TEKST: Antonio Kljajić
FOTO: Maria Anđelić