Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Polaznici Đakonske pastoralne godine posjetili Župu sv. Anastazije u Samoboru

U nedjelju 29. siječnja 2023. godine polaznici ovogodišnje Đakonske pastoralne godine posjetili su Župu sv. Anastazije u Samoboru. Nakon kratke okrjepe đakoni su sudjelovali na misnom slavlju koje je predvodio mr. sc. Ivan Lukić, ravnatelj Nadbiskupijskog pastoralnog instituta i voditelj Đakonske pastoralne godine, uz koncelebraciju župnika preč. Ivice Cika. Propovijed je izrekao č.g. Mario Karadakić, đakon Zadarske nadbiskupije, a kod oltara su posluživali č.g. Ivan Raljušić, CPPS i fra Josip Jurić Šolto, OFM.


 
Na kraju misnog slavlja svjedočanstva o svom pozivu pred okupljenom zajednicom iznijeli su č.g. Mladen Protić, đakon Zadarske nadbiskupije i fr. Dragutin Ferencek, OP.


Nakon zajedničkog ručka i kraćeg odmora u župnom dvoru đakoni su se uputili prema franjevačkom samostanu, gdje ih je srdačno dočekao i s trenutnom situacijom samostana i crkve upoznao gvardijan fra Željko Janjić, OFM. Đakoni su potom posjetili i Kuću susreta „Tabor“ te su se kroz razgovor s fra Ivanom Matićem, OFM upoznali s nastankom i djelovanjem ove ustanove.



Na kraju svog posjeta župi Samobor đakoni su posjetili samostan Sestara Služavki Malog Isusa. U samostanu ih je s. M. Petra Marjanović ukratko upoznala s poviješću samostana i djelovanja sestara u župi Samobor, nakon čega su svi zajedno molili za nova duhovna zvanja. Kraćim druženjem sa sestrama đakoni su završili svoj posjet župi Samobor.

Željko Valjak