Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Nastava na daljinu i na Hrvatskome katoličkom sveučilištu u Zagrebu

Na Hrvatskom se katoličkom sveučilištu u Zagrebu od danas također provodi nastava na daljinu prema već prije utvrđenome rasporedu u skladu s odlukom Vlade Republike Hrvatske i Civilnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja o obustavi nastave od ponedjeljka 16. ožujka u svim osnovnim i srednjim školama te visokim učilištima u Hrvatskoj na razdoblje od dva tjedna. Budući da se Odluka o obustavi nastave, prema dopisu Ministarstva, odnosi isključivo na studente, na posao i dalje redovno dolaze nastavnici, stručno i administrativno osoblje, obavljajući svoje aktivnosti.


 
- Možda je nastava na daljinu, ali vi, naši studenti, ste uvijek s nama. Čak i onda kad imamo sastanak na dvorištu mislimo na Vas. – poručili su studentima Sveučilišta njihovi profesori prvoga radnog dana u Facebook objavi popraćenoj fotografijom na službenoj stranici Sveučilišta.
 
U ovome vremenu prilagodbe na drugačiji nastavni proces, uz susretljivost i strpljenje za nove životne okolnosti, nastale zbog širenja bolesti COVID-19, uzrokovane novim koronavirusom (SARS-CoV-2) u cijelome svijetu, Europi i Domovini, Sveučilište je za svoje studente te one kojima je podrška potrebna oformilo tim psihološke podrške (e-mail: psiholoskapodrska@unicath.hr) i tim za duhovnu podršku (e-mail: duhovnapodrska@unicath.hr).

Studentima, sveučilišnim nastavnicima i djelatnicima Sveučilišta riječ ohrabrenja i potpore uputili su Rektor prof. dr. sc. Željko Tanjić i sveučilišni kapelan vlč. Odilon Singbo, poručivši - molimo jedni za druge, ohrabrujmo jedni druge i služimo jedni drugima u ljubavi i odgovornosti. -