Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Zahvala za plodove zemlje u Vivodini

Dana 29. rujna 2019. održana manifestacija „Jesen u Vivodini“ Program su otvorile dječje sekcije KUD-a Kamanje, dječja sekcija izvorne folklorne skupine Brčevec, Vrbovec i dječja sekcija Kud-a Vivodina, a onda su i ostali sudionici krenuli na svetu misu zahvalnicu u župnu crkvu Svetog Lovre.
 
Svetu misu predvodio je velečasni Stjepan Jakov iz Kamanja, mijenjajući domaćeg bolesnog župnika Markača te se svom nagovoru usredotočio na zahvalnost: „Kako nam je lijepo čuti riječ hvala! Tako učimo djecu, očekujemo da nam se to kaže kada nešto učinimo i drago nam je kada tu riječ hvala doista čujemo. Tako moramo imati na umu da je i dragom Bogu drago, da se on raduje kao Otac kada mu iskazujemo hvalu i zahvaljujemo za dobra kojima nas svakodnevno obasiplje, a posebno svetom misom i na ovako svečani način. ... Važno je da ne budemo poput bogataša iz današnjeg evanđelja koji je volio samo sebe (i svojih petero braće), a gladnog i bolesnog Lazara nije primijetio ili ga nije htio primijetiti.“


 
Okrijepljeni Božjom riječi i Euharistijom program su nastavili domaći odrasli kudovci i kudovci iz Kamanja te smo proveli jesensko nedjeljno popodne u radosnom druženju uz sunačno vrijeme koje nam je podario nebeski Otac. Hvala i slava mu!

Sanja Benković-Marković, župna medijska suradnica