Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

S. Jelena Lončar ponovno imenovana ravnateljicom Caritasa Zagrebačke nadbiskupije



Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, dekretom od 29. siječnja 2018. godine, na prijedlog predsjednika Caritasa mons. Juraja Jerneića, ponovno je s danom 1. veljače na pet godina imenovao s. Jelenu Lončar ravnateljicom Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

S. Jelena Lončar rođena je u Splitu 1976. godine od majke Ane i oca Nediljka. Članica je družbe Školskih sestara franjevki Splitske provincije. Prve redovničke zavjete položila je 1997. godine u Splitu. Na Studijskom centru socijalnog rada u Zagrebu diplomirala je 2003. godine, stekavši zvanje diplomiranog socijalnog radnika. Godine 2004. diplomirala je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu pri Institutu za teološku kulturu laika stekavši zvanje diplomiranog teologa.

U mjesecu studenome 2006. godine zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić imenovao ju je vršiteljicom dužnosti ravnatelja Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, da bi je u siječnju 2008. godine imenovao ravnateljicom Caritasa.

Osim brige oko organiziranog karitativnog rada kroz raznovrsne oblike karitativnog služenja u okviru djelatnosti Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, s. Jelena kao članica različitih povjerenstava i vijeća izravno sudjeluje u promjeni socijalnih politika i mjera s ciljem poboljšanja kvalitete života potrebitih i siromašnih u društvu.

Za postignuća i doprinos razvoju i unapređenju humanitarnog rada u Republici Hrvatskoj s. Jeleni je u prosincu 2017. godine dodijeljena godišnja nagrada za humanitarni rad koju, kao najveće priznanje pojedincima i organizacijama istaknutim na humanitarnom području, dodjeljuje Republika Hrvatska.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije
U Zagrebu, 2. veljače 2018. godine