Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

„Dobro je činiti dobro“



„Dobro je činiti dobro“ naziv je karitativne misijske akcije održane u nedjelju, 15. listopada u Župi sv. Kvirina na Pantovčaku, prigodom nedjelje zahvale za Božja dobročinstva.

Zahvaljujući za plodove zemlje i domaće proizvode koji su od njih nastali, odazvali su se mnogi ljudi dobre volje i svojim trudom pripremili kolače i domaće proizvode koje se moglo ponijeti uz simboličan prilog.

Sav prilog namijenjen je misijama, posebno našim hrvatskim misionarima diljem svijeta.


           
Misno slavlje predvodio je upravitelj župe vlč. Vladimir Kerečeni koji je u homiliji istaknuo da naša zahvala nije samo za plodove zemlje nego najviše i za one kojima te plodove darujemo - naši bližnji, obitelj i prijatelji. Pritom, naglasio je vlč. Vladimir, naša zahvala ima i humanitarni karakter jer zahvaljujući za primljeno, želimo da našu zahvalu osjete i oni u potrebi. Misno slavlje animirao je župni dječji zbor i djeca iz vrtića sestara franjevki od Bezgrješne. Nakon misnog slavlja, župljani su se zadržali na trgu ispred crkve u razgovoru i druženju.

Ovom karitativnom akcijom župljani su nastavili konkretno pomagati, kao i posljednjih godina. Naime, župni je Caritas u protekle dvije godine organizirao mnoge akcije i humanitarne koncerte te pomogao u opremanju specijalne bolnice Goljak, u onom dijelu gdje zdravstveni sustav ne može.



Tako je prve godine uređena čajna kuhinja za potrebe roditelja koji borave s djecom u bolnici, druge godine izrađeni su specijalni stolci za terapije s djecom, a ove pastoralne godine u planu je opremanje apartmana za boravak roditelja čija djeca prolaze višednevne terapije a dolaze iz udaljenih sredina.

Također, ispred župne crkve uređena je pristupna rampa koja djeci u kolicima omogućava lakši pristup do župne crkve.

Sanda Erić, vjeroučiteljica