Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Duhovna obnova za bračne parove i zaručnike u Sesvetama



Proteklog vikenda, od 22. do 24. rujna u Župi Svih Svetih u Sesvetama održana je već tradicionalna duhovna obnova za bračne parove i zaručnike.

Duhovna obnova započela je svetom misom i klanjanjem pred Presvetim, a članovi obiteljske zajednice animirali su je pjevanjem i razmatranjima.

Duhovna obnova nastavila se u subotu i nedjelju predavanjima i molitvom pod vodstvom o. Viktora Grbeše, a završila večernjom svetom misom.

Osim same duhovne obnove, bila je to prilika da se prepoznaju bračni parovi unutar župne zajednice te da se međusobno potaknu na rad i sudjelovanje u radu obiteljske zajednice župe.

Bitno je stvarati zajedništvo na razini župe te poticati i podupirati vrijednosti braka i zajedništva, što sam župnik Mario Migles prepoznaje te svojim radom pomaže.

Duhovno okrijepljena, obiteljska zajednica kreće dalje u novu pastoralnu godinu s mnoštvom zanimljivih, predavanja, obiteljskih molitvenih susreta, hodočašća, projekata, te ovim putem poziva bračne parove i zaručnike na području župe, ali i dekanata da im se pridruže.

Katarina Tonković Pigac
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda