Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Donacija mesa za Caritasove korisnike

Međunarodna humanitarna organizcija Humanity First darovala je korisnicima zagrebačkog Caritasa 600 kilograma svježeg junećeg mesa vrijednog 30.000,00 kuna.

Donirano meso Caritas je zaprimio 15. rujna, a simbolična primopredaja upriličena je 20. rujna u Upravi Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u Vlaškoj ulici 36 u Zagrebu.

U ime darovatelja i organizatora donacije bili su nazočni: imam i misionar Ahmadije muslimanskog džamata Hrvatska Munawwar Khan, predstavnik organizacije Humanity First Germany (organizacije koja je stvarni davatelj ove donacije) Zubair Khalil Khan, organizator donacije i volonter organizacije Humanity First Sead Mulabegović zajedno sa svojom suprugom Nasihom, tajnica u uredu Ahmadije muslimanskog džamata Hrvatska Josipa Dvoržak i volonter Humanity First-a gospodin Balde, student iz Gvineje.

»Ova donacija organizirana je kada su muslimani širom svijeta proslavili Kurban-bajram ili Hadži-bajram, koji je temeljen na žrtvi, kurbanu, kada se kurbansko meso dijeli rodbini, prijateljima, susjedima i potrebitima. Već prije, za vrijeme Kurban-bajrama, u Zagrebu je podijeljeno oko 70 kurbana od 20 ovaca koje su žrtvovane za taj praznik. Današnja donacija događa se u mjesecu nakon toga, kao dar potrebitima preko Caritasa«, izjavio je prigodom primopredaje donacije Sead Mulabegović, volonter organizacije Humanity First.



U ime zagrebačkog Caritasa donaciju je simbolično primila ravnateljica s. Jelena Lončar koja je istaknula da ova donacija dolazi u pravi čas, kada su povećani izdatci zbog opremanja djece iz Caritasovih kuća za školu.

Ujedno je izrazila nadu u nastavak suradnje na dobrobit svih onih za koje Caritas skrbi. Uručujući prigodnu zahvalnicu s. Jelena Lončar darovateljima je iskazala zahvalnost u ime korisnika koji će u Caritasovim kućama blagovati darovano meso, posebice u ime onih najmanjih koji tek uče prve riječi, među kojima i riječ 'hvala'.



Ovo je druga vrijedna donacija organizacije Humanity First zagrebačkom Caritasu. Prvom donacijom od 37.965,51 kuna, koju su uručili u svibnju mjesecu ove godine, obnovili su grijanje i opskrbu sanitarne tople vode u Caritasovoj Kući za žrtve obiteljskog nasilja.

Organizacija Humanity First djeluje u 50 zemalja svijeta, a u Republici Hrvatskoj je prisutna od 2014 godine.