Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Bogoslovi Zagrebačke nadbiskupije započeli Duhovno-formativni susret



Bogoslovi treće, četvrte i pete godine Zagrebačke nadbiskupije započeli su u ponedjeljak 28. kolovoza u Domu sv. Martina u Malom Lošinju redoviti ljetni Duhovno-formativni susret, koji će se održavati do ponedjeljka 4. rujna.

Na tragu proglasa Godine svetoga Josipa na području Zagrebačke nadbiskupije koju je 19. ožujka ove godine proglasio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, spominjući se 330. obljetnice kako je tadašnji hrvatski Sabor jednoglasno izabrao sv. Josipa za posebnoga zaštitnika Kraljevstva Hrvatske kao i Godine svetoga Josipa proglašene 1987., cjelokupni duhovno-formativni susret bogoslova bit će obilježen likom i ulogom svetoga Josipa u životu Krista i Crkve.

Tako će bogoslovi razmišljati o mnogim temama krjeposnoga života kojima sveti Josip daje poseban pečat i postaje uzor kao što su: iskustvo očinstva, vjera, zaručništvo, vjernost, poslušnost, siromaštvo i djevičanstvo. Bogoslovi će se upoznati i s radom Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije.

Radni dio susreta bit će prožet svakodnevnom euharistijom, molitvom Časoslova, a jedan dan će na poseban način biti posvećen šutnji i osobnoj molitvi. U nedjelju 3. rujna bogoslovi će pohoditi župu Rođenja Blažene Djevice Marije u Malom Lošinju, gdje će sudjelovati na nedjeljnoj euharistiji sa župnom zajednicom.

Na susretu sudjeluje prefekt u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu vlč. Mislav Kutleša, a susret moderiraju vlč. Željko Faltak i vlč. Andrija Miličević.