Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Blaževo u Zagrebu

Trodnevna priprava za proslavu svetkovine sv. Blaža u istoimenoj zagrebačkoj župi održat će se 30. i 31. siječnja te 1. veljače. Misu u 18.30 sati predvodit će dr. Denis Barić.

Na svetkovinu Prikazanja Gospodinova u četvrtak 2. veljače u predvečernje župne svetkovine Dubrovčani i Janjevci će proslaviti sv. Vlaha. Misu u 18.30 sati predvodit će župnik župe sv. Antuna Padovanskoga i dekan Gornjogradskog dekanata fra Martin Jaković, OFMConv. U toj prigodi bit će blagoslov svijeća i grla.

Na samu župnu svetkovinu u petak 3. veljače misu u 8 sati predvodit će župnik župe sv. Marije na Dolcu preč. Zlatko Golubić. U 9.30 sati misu će predvoditi župnik župe sv. Kvirina Tomislav Subotičanec. Misu u 11 sati predvodit će župnik župe Uznesenja BDM u Stenjevcu preč. Vjekoslav Meštrić, a propovijedat će đakon Tomislav Šagud. Svečano euharistijsko slavlje u 18.30 sati predvodit će kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog mons. Zvonimir Sekelj. Kod svih misa bit će blagoslov grla.

Na Blaževu nedjelju, 5. veljače slavi se i Nedjelja života te zahvalnica. Središnje euharistijsko slavlje u 11 sati predvodit će kancelar Varaždinske biskupije mons. mr. Antun Perčić. Mise će biti još u 8, 9.30 i 18.30 sati. (IKA)