Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Kardinal Bozanić pohodio Botinec na blagdan zaštitnika župe, sv. Stjepana



Kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački predvodio je svečano misno slavlje na blagdan zaštitnika župe sv. Stjepana prvomučenika u Botincu.

Velik broj okupljenih župljana, od kojih je većina stajala izvan župne crkve radi manjka prostora, slušao je pastirsku riječ ohrabrenja i poticaja kardinala Bozanića, čija je glavna poruka bila u svetome Stjepanu naći uzor ljubavi prema bližnjemu.



Kardinal Bozanić skrenuo je pažnju vjernika na to da Stjepana nisu ubili ateisti, oni koji su nijekali Boga i Njegovo djelovanje, nego upravo oni koji su čvrsto vjerovali u Njega, oni koji su se pozivali na Pisma i držali Zakon. Pozvani smo na bdijenje nad vlastitim srcima, kako ne bismo postali kao farizeji koji, držeći se Zakona, ali ne poznajući Ljubav, ubijaju svetce u bližnjima.



"Kršćani su oni koji bi u svakoj situaciji, u svakom problemu i svakome progonu trebali naći u sebi ljubavi i moliti za one koji ih progone, za one koji im nanose zlo i to Stjepanovim riječima: 'Gospodine, ne uzmi im ovo za grijeh', poručio je Kardinal.

Kardinal se toga poslijepodneva trebao sastati s članovima Župnog ekonomskog i pastoralnog vijeća kako bi se razgovaralo o gradnji nove župne crkve, ali je ipak odlučeno da će zbog toga ponovno doći te cijeli jedan dan provesti u župi, kako bi se pronašlo najbolje moguće rješenje, na radost svih župljana i župnika vlč. Ivice Berdika.

Marija Perković
župna medijska suradnica