Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Biskup Gorski primio članove Sportskog društva sv. Petar



Pomoćni biskup zagrebački mons. Mijo Gorski primio je u utorak 15. ožujka 2016. godine u prostorijama Nadbiskupskog duhovnog stolu izaslanstvo Sportskog društva sv. Petar iz Zagreba.

Na prijemu su bili predsjednik predsjednik Društva gospodin Petar Cota, predstavnica odbojkaške sekcije gospođica Barbara Jelušić, predsjednik MNK Petrus i predstavnik KK sv. Petra Ante Džapo te Zlatko Vuić voditelj malonogometne ekipe sv. Petar SV.

Predsjednik društva Cota upoznao je biskupa Gorskog s desetogodišnjim radom Društva te organizacijom športskog turnira Petrovo SV koji se tradicionalno održava na blagdan sv. Petra i Pavla. Drugi predstavnici sportskih selekcija izvijestili su biskupa Gorskog o uspjesima ali i problemima na koje nailaze u svom sportsko-pastoralnom djelovanju.

Osim što se sekcije Sportskog društva sv. Petar natječu u Katoličkim ligama,  klubovi u njihovom sastavu se natječu u državnim, županijskim i regionalnim ligama gdje postižu primjerene športske rezultate.

Biskup Gorski je pozdravio uspjehe Društva napomenuvši kako se najčešće vide samo uspjesi i rezultati, a zaboravlja se trud i žrtva koji stoje iza tih uspjeha. Izrazio je svoju podršku daljnjem djelovanju Društva naglasivši važnost kontinuiranog rada. 

T. đ. Marijan Spehnjak,
povjerenik za pastoral športaša