Izbornik

Humanitarna udruga Humanity First Hrvatska korisnicima Caritasa darovala 300 kg svježeg mesa

07.08.2020Humanitarna udruga Humanity First Hrvatska u povodu Kurban Bajrama korisnicima Caritasa darovala 300 kg svježeg mesa.

Četverogodišnja suradnja Caritasa Zagrebačke nadbiskupije i Humanity First Hrvatska nastavila se početkom kolovoza donacijom 300 kg svježeg junećeg mesa. Većina doniranog mesa podijelit će se korisnicima socijalne samoposluge a dio mesa isporučen je korisnicima Caritasovih kuća u Brezovici i Vugrovcu. Ovom donacijom Humanity First Hrvatska nastavlja tradiciju kojom vjernici islamske vjeroispovijesti povodom blagdana Kurban Bajrama kurbanskim mesom daruju potrebite pojedince i zajednice bez obzira na njihovu nacionalnu, vjersku i drugu pripadnost.

Donaciju su predali predsjednik Humanity First Hrvatska Munawwar Khan i dopredsjednik Sead Mulabegović, a ispred Caritasa donirano meso preuzeo je tajnik Zvonko Erceg.

Više o ovom događaju možete vidjeti u prilogu Laudato TV kojemu Caritas zahvaljuje na medijskom praćenju: Tijekom četiri godine Humanitarna udruga Humanity First Hrvatska podržala je karitativni rad zagrebačkog Caritasa slijedećim donacijama:

• osigurali sredstva u iznosu od 37.965,51 kuna za obnovu grijanja i opskrbu sanitarne tople vode u Caritasovoj Kući za žrtve obiteljskog nasilja;
• darovali korisnicima zagrebačkog Caritasa 600 kilograma svježeg junećeg mesa vrijednog 30.000,00 kuna;
• darovali kombi za prijevoz korisnika Kuće u Brezovici u vrijednosti 70.000,00 kuna;
• korisnicima Caritasa darovali 120 kilograma svježeg junećeg mesa;
• sudjelovali su zajedno s korisnicima Kuće u Brezovici na radionici izrade božićnih ukrasa nakon koje su osigurali zajednički ručak;
• kupila dvije profesionalne sušilice za rublje u vrijednosti 38.231,25 kuna te ih darovala Kući »Bl. Alojzija Stepinca« u Brezovici.

Humanity First je međunarodna humanitarna udruga osnovana 1994. koja djeluje u više od 60 zemalja u svijetu. U Hrvatskoj udruga djeluje od 2014. godine od kada njeni članovi pružaju pomoć ljudima koji žive u teškim životnim uvjetima. Slogan organizacije: »Ljubav za sve, mržnja ni za koga.« Sjedište Humanity First Hrvatska nalazi se u Brezovici, na adresi Brezovička ulica 122A.