Izbornik

Susret kardinala Bozanića i gradonačelnika Bandića

22.05.2020 
Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se u petak 22. svibnja 2020. godine s gradonačelnikom Grada Zagreba gospodinom Milanom Bandićem.

Susretu su uz Gradonačelnika prisustvovali gđ. Sanja Jerković pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada, g. Stipo Zeba, savjetnik gradonačelnika i gđ. Natalija Prica Oreški, zastupnica u Gradskoj skupštini, a uz kardinala Bozanića susretu su prisustvovali mons. Tomislav Subotičanec, generalni vikar Zagrebačke nadbiskupije te mons. Zlatko Koren, dekan Gornjogradskog dekanata.Sugovornici su istaknuli važnost suradnje Zagrebačke nadbiskupije i Grada Zagreba u pronalasku najboljih rješenja za pitanja i izazove nastale nakon potresa. Istaknuto je da je u prvom redu potrebno pružiti institucionalnu pomoć i kršćansku solidarnost obiteljima čiji su domovi najteže stradali. Na sastanku je također zaključeno da obnova oštećenih sakralnih i drugih crkvenih objekata traži suradnju svih subjekata kojima je povjerena briga za očuvanje duhovnog i kulturnog blaga Grada Zagreba i okolice.
        
Na kraju susreta kardinal Bozanić osvrnuo se na nadolazeću proslavu blagdana Gospe od Kamenitih vrata, zaštitnice Grada Zagreba, na svetkovinu Duhova u nedjelju 31. svibnja 2020. godine. Središnje euharistijsko slavlje bit će u 19 sati na Trgu ispred Katedrale.


 
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije