Izbornik

Online susret vjeroučitelja pripravnika

19.05.2020Ured Zagrebačke nadbiskupije za vjeronauk u školi na čelu s prof. dr. sc. Blaženkom s. Valentinom Mandarić pozvao je vjeroučitelje pripravnike na online susret u virtualnoj sobi. Susret je održan 19. svibnja 2020. s početkom u 14.15 sati.

Ovaj formalni susret sazvan je kako bi se čuli dojmovi ove posebne generacije pripravnika koji uz redovan rad stječu iskustvo online rada na daljinu. U situaciji koja je sve nastavnike, pa tako i vjeroučitelje mentore i pripravnike zatekla pomalo nespremne, pojavila su se i konkretna pitanja o pripravničkom stažu (način odvijanja i izvršavanja plana stažiranja) i načinu polaganja stručnog ispita. Na ta su pitanja spremno odgovarali viši savjetnici iz Agencije za odgoj i obrazovanje, mr. sc. Gordana Barudžija i gosp. Dalibor Adžić te prof. dr. sc. Blaženka s. Valentina Mandarić.

Pripravnici su iznijeli svoja dosadašnja iskustva i dojmove. U svojim novim radnim ulogama dobro su se snašli i rado otkrivaju nove mogućnosti i pristupe nastavi vjeronauka, a oko svih mogućih pitanja i nejasnoća, kao i za podršku u svome radu mogu se javiti Uredu za vjeronauk i višim savjetnicima u Agenciji za odgoj i obrazovanje.