Izbornik

Donacija PRIMA GRUPE prihvatilištu za beskućnike

06.11.2019U povodu otvaranja nove tvornice madraca PRIMA GRUPA je Caritasovom prihvatilištu za beskućnike u Sesvetskom Kraljevcu donirala podnice i madrace ukupne vrijednosti 76.500 kuna.

Direktor i vlasnik PRIMA GRUPE Renato Radić donaciju je predao tajniku Caritasa Zvonku Ercegu i voditeljici Prihvatilišta za beskućnike Ivi Hrvačić 6. studenoga u Garešničkom Brestovcu u sklopu otvaranja nove tvornice madraca koja zapošljava 60 radnika.

'Ovaj pogon zasigurno je jedan od najmodernijih pogona za proizvodnju madraca i nadmadraca te tapeciranih i box spring kreveta u Europi. Ulaganje u ovakav moderni pogon posljedica je našeg vlastitog razvoja programa za spavanje', poručio je direktor i vlasnik PRIMA GRUPE Renato Radić.

Uz vlastitu proizvodnju namještaja za opremanje cijelog doma, PRIMA je razvila i maloprodajnu mrežu od 58 salona diljem Hrvatske, a trenutno je u cijeloj grupaciji 2.050 zaposlenih. U tvornicu je investirano više od tri milijuna eura a kapacitet proizvodnje je 150.000 madraca i kreveta godišnje. Uz madrace, PRIMIN program spavanja obuhvaća i velik izbor nadmadraca, podnica, jastuka, popluna i štep deka koji su dostupni u svih 58 salona.

PRIHVATILIŠTE ZA BESKUĆNIKE CZN-e

Prihvatilište za beskućnike u Dugoselskoj 71 u Sesvetskom Kraljevcu započelo je s radom 2. ožujka 2016. godine. Kapacitet kuće je 21 korisnik, a trenutno ih na smještaju ima 17. Prihvatilište pruža beskućnicima uslugu privremenog smještaja u kriznim situacijama. Usluga je dostupna beskućnicima s područja cijele Republike Hrvatske koji zatraže smještaj posredovanjem nadležnog Centra za socijalnu skrb do popunjenosti kapaciteta Kuće. Privremeni smještaj može trajati do šest mjeseci, iznimno do godinu dana.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije
Prihvatilište za beskućnike
Dugoselska 71, 10 361 Sesvetski Kraljevec
T./F. 01 4678 656; M. 099 62 90 388 (Voditeljica)
E. kuca.beskucnici@czn.hr
W. czn@czn.hr

Opširnije o Caritasovu Prihvatlištu za beskućnike pročitajte OVDJE