HR

Aktualnosti

Objavljeno: 18.01.2017.

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana u Zagrebu i Zagrebačkoj nadbiskupiji

U sklopu Molitvene osmine za jedinstvo kršćana koja se ove godine održava pod geslom „Pomirenje – Ljubav nas Kristova obuzima" (usp. 2Kor 5, 14-20) od 18. do 25. siječnja održat će se 33. ekumenski hod po crkvama grada Zagreba.

Domaćin prve postaje u srijedu 18. siječnja u 19 sati bit će Katolička Crkva, a molitva će se održati u rimokatoličkoj župi sv. Petra, ap., u Vlaškoj 93. U četvrtak 19. siječnja također u 19 sati molitva će se održati u prostoru Reformirane Crkve Zagreb, Našička 20 (Staglišće).

Središnje ekumensko slavlje održat će se u nedjelju 22. siječnja u 19 sati u baptističkoj crkvi u Radićevoj 30. U ponedjeljak 23. siječnja u 19 sati molitva će biti u sabornom hramu Preobraženja Gospodnjega na Cvjetnom trgu, a domaćin će biti Srpska pravoslavna Crkva. Posljednja postaja ekumenskog hoda bit će u srijedu 25. siječnja u grkokatoličkoj konkatedrali, Ćirilometodska 1 u 19 sati.

U Zagrebačkoj nadbiskupiji euharistijska slavlja s molitvom za jedinstvo kršćana održat će se u srijedu 18. siječnja u 18.30 sati u župnoj crkvi Navještenja BDM u Velikoj Gorici. Drugoga dana molitvene osmine u četvrtak 19. siječnja euharistijsko slavlje će u 18 sati biti u crkvi Presvetoga Trojstva u Karlovcu.

U petak 20. siječnja u 18 sati euharistijsko slavlje bit će u Sesvetskom Kraljevcu.

Župna crkva Sv. Leopolda Mandića u Dubravi bit će mjesto euharistijskog slavlja s molitvom za jedinstvo kršćana u subotu 21. siječnja u 19 sati.

U nedjelju 22. siječnja za jedinstvo kršćana molit će se za vrijeme misa u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Pregradi u 11 sati, te u 19 sati u župnoj crkvi BDM Kraljica apostola u Zaprešiću.

U utorak 24. siječnja u 18 sati molitva će biti u župnoj crkvi Sv. Anastazije u Samoboru.

Priručnik za Molitvu za jedinstvo kršćana u molitvenoj osmini i tijekom cijele 2017. godine koji je u hrvatskom prijevodu objavilo Vijeće Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i dijalog i izdavačka kuća Kršćanska sadašnjost u tiskanom obliku može se nabaviti u knjižarama Kršćanske sadašnjosti, a u elektroničkom obliku dostupan je OVDJE


Izvor: IKA
Ispišite stranicu: