HR

Aktualnosti

Objavljeno: 13.12.2023.

Sastanak župnika mentora polaznika Đakonske pastoralne godine 2023/2024.

U Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu u srijedu 13. prosinca 2023. godine održan je sastanak župnika koji su mentori polaznicima programa Đakonske pastoralne godine. Ovogodišnji program pohađa 31 kandidat, odnosno đakon (20 dijecezanskih i 11 redovničkih). Upravo ta činjenica, kao i zajedništvo svih polaznika programa, ohrabrenje su i poticaj svima koji se odazivaju Božjem pozivu.



Sastankom je predsjedao zagrebački pomoćni biskup mons. Ivan Šaško, a uz njega su na sastanku bili ravnatelj Instituta i voditelj Đakonske pastoralne godine preč. Ivan Lukić te rektor Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu preč. Željko Faltak. Nakon molitve, uvoda i kratkih osvrta razgovarali su sa župnicima mentorima o konkretnim iskustvima i suradnji s đakonima u pastoralnom radu unutar župne zajednice. Istaknuta je spremnost i radost koja se prepoznaje u kandidatima tijekom njihovih studijskih tjedana, vremena kojega provedu unutar formacijskih kuća s onima koji su na putu prema svećeništvu ili redovništvu, a jednako tako i u konkretnom pastoralnom djelovanju na župama.



Mons. Šaško zahvalio je župnicima na njihovu trudu, pomoći i potpori koju pružaju đakonima, te na svim prijedlozima koje su iznijeli na sastanku. Ujedno je potaknuo župnike mentore na daljnju suradnju i otvorenost što će doprinijeti rastu svećeničkog zajedništva i omogućiti kvalitetniju provedbu programa Đakonske pastoralne godine.

NPI
Ispišite stranicu: