HR

Aktualnosti

Objavljeno: 27.03.2015.

Humanitarni koncert za Caritasovu Sigurnu kuću


 
Caritas Zagrebačke nadbiskupije organizira humanitarni korizmeni koncert Gospin plač u izvedbi Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO.

Koncert će se održati u petak 27. ožujka 2015. godine s početkom u 20,00 sati u Franjevačkoj crkvi Uznesenja BDM, Langova 16, Samobor.

Karte po cijeni od 30,00 kuna mogu se nabaviti u Turističkoj zajednici Grada Samobora i na blagajni POU Samobor.

Prihod koncerta namijenjen je uređenju Caritasove kuće za žrtve obiteljskog nasilja u kojoj je trenutno smješteno dvadeset majki i djece žrtava obiteljskog nasilja.

Pozivamo Vas da se kupnjom ulaznice uključite u ovu akciju te svojim doprinosom žrtvama obiteljskog nasilja ulješpate boravak u kući kojom su morali zamijeniti vlastiti dom.

Osim kupnjom ulaznica, rad Kuće možete pomoći uplatom dobrovoljnih priloga na račun Caritasa Zagrebačke nadbiskupije pri Zagrebačkoj banci:
IBAN HR1823600001101340277,
poziv na broj: 01800,
za uplate iz inozemstva: SWIFT ZABA HR2X.

Gospin plač je lirsko-epski pasionski spjev u kojem se opisuje Kristova muka i smrt onako kako ju proživljava njegova Majka Marija. U ovom programu, nagrađenom prestižnom nagradom »Ivan Lukačić« za etnomuzikološki rad i očuvanje hrvatske glazbene baštine na Varaždinskim baroknim večerima 2014. godine, biti će izvedeni različiti napjevi Gospina plača iz raznih krajeva Hrvatske, spjevani u više varijanti tekstova koje možemo susresti na području Hrvatske. 
Stjepan Moškatelo

Ispišite stranicu: