HR

Aktualnosti

Objavljeno: 13.05.2018.

Oratorij za ovogodišnje prvopričesnike



Oratorij za ovogodišnje prvopričesnike župe Blažene Djevice Marije Snježne na karlovačkom Dubovcu održao se u subotu 12. svibnja 2018. godine u dvorištu Nacionalnog svetišta sveto Josipa. Inače mladi animatori Svetišta organiziraju oratorij tijekom ljetnih i zimskih praznika već nekoliko godina za redom, a ovaj izvanredni proljetni oratorij za prvopričesnike za cilj je imao prikazati djeci što ih sve čeka nadolazećeg ljeta, to jest nakon završetka školske godine.



Za sve prvopričesnike župni animatori inače i članovi Križarskoga društva osmislili su program i igre za ovu veselu prigodu. Oratorij je započeo u 16 sati s molitvom u dvorištu Svetišta. Zatim su krenuli razni plesovi, brojne natjecateljske igre poput štafete, sjedećeg nogometa i drugo. Kao vrhunac oratorija uslijedila je sveta misa koju je predvodio mons. Antun Sente, ml. rektor Svetišta u zajedništvu s vlč. dr. Vladom Mikšićem, supsidijarom. Svetu misu animirao je zbor mladih „Agape“ zajedno s prvopričesnicima.



Dječja radosna lica i ispunjena srca najbolji su pokazatelj uspjeha ovog izvanrednog proljetnog oratorija, a također su i najbolja najava nadolazećeg ljetnog oratorija.



Istoga dana u prijepodnevnim satima Svetište je posjetila skupina umirovljenika iz grada Senja i Svetog Jurja kao i župljani župe Svetog Roka iz Bibinja. Hodočasnike je dočekao mons. Sente, rektor koji im je pomoću novih bakrenih ulaznih vrata Svetišta opisao povijest štovanja svetog Josipa u Hrvatskoj i povijest Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu.



Također mons. Sente predvodio je i svetu misu za hodočasnike, a nakon svete mise hodočasnici su se okrijepili u hodočasničkom domu.



Za vrijeme oratorije pristigla je i grupa hodočasnika iz Zagreba predvođena p. Milanom Lojićem, CM župnik župe Presvetog Srca Isusova, Zagreb-Vrapče bolnica. Hodočasnici su bili oduševljeni vidjevši dvorište Svetišta ispunjeno brojnom radosnom djecom.



Marta Marinović i Patrik Paulić
Ispišite stranicu: