Poziv kardinala Bozanića na euharistijsko klanjanje za uspjeh Sinode

7.12.2016.Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u svom je Pastirskom pismu povodom prvoga zasjedanja Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije pozvao „sve vjernike, svu braću svećenike i redovnike, sve redovnice, bogoslove i sjemeništarce te redovničke kandidate i kandidatice, obitelji, očeve i majke, djecu i mlade, djedove i bake, da se ponajprije molitvom uključimo u sinodska zasjedanja, da svi osjetimo zahvalnost za našu Crkvu i molimo Duha Svetoga da nas nadahnjuje i prati u tome važnom događaju“

Također Kardinal je uputio poziv svim vjernicima, tko je god u mogućnosti, da sudjeluju u euharistijskome slavlju na početku Sinode, koje će u zagrebačkoj prvostolnici - u zajedništvu s biskupima i prezbiterijem - predvoditi na svetkovinu Bezgrješnoga začeća Blažene Djevice Marije, u četvrtak, 8. prosinca ove godine, s početkom u 18 sati.

U istom Pastirskom pismu, Kardinal poziva sve župne, redovničke i druge zajednice da se u petak, 9. prosinca, u večernjim satima, okupe na klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom moleći za uspjeh zasjedanja Sinode.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr