Održana treća sjednica Predsjedništva Sinode

30.1.2017.U prostorijama Tajništva Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije, pod predsjedanjem zagrebačkoga nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, u ponedjeljak 30. siječnja 2017., održana je treća sjednica Predsjedništva Sinode.
 
Na sjednici su, uz članove Predsjedništva, sudjelovali i članovi Povjerenstva za tematsko područja „Crkva zagrebačka u djelu evangelizacije“.


 
U prvom dijelu sjednice predstavljeni su prijedlozi (propozicije) koje je, na temelju intervenata članova Sinode vezanih uz temu prvoga sinodskog zasjedanja, pripremilo Povjerenstvo za tematsko područje „Crkva zagrebačka u djelu evangelizacije“.
 
Članovi Predsjedništva Sinode razmotrili su prijedloge, te je nakon njihovih objekcija i smjernica dogovoreno da Povjerenstvo pripremi konačni tekst prijedloga koji će biti upućen sinodskoj skupštini na glasovanje.


 
U drugom dijelu sjednice Predsjedništvo Sinode je razmotrilo i pitanja vezana uz neposrednu pripravu i organiziranje drugoga sinodskog zasjedanja koje će biti održano 24. i 25. veljače 2017. na temu „Crkva zagrebačka u slavljenju Kristova otajstva“.
 
 
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr