HR

Sinoda

Održana sjednica Predsjedništva Sinode



Pod predsjedanjem zagrebačkoga nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, u srijedu, 31. siječnja 2018., u prostorijama Tajništva Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije, održana je deseta sjednica Predsjedništva Sinode. Na sjednici su, uz članove Predsjedništva, sudjelovali i članovi Povjerenstva za četvrto tematsko područje Crkva Zagrebačka u hrvatskome društvu.
           
Nakon pozdravnih riječi kardinala Josipa Bozanića i molitve za Sinodu, pročitan je zapisnik s devete sjednice Predsjedništva koji je jednoglasno prihvaćen.

Potom je mons. Stjepan Baloban, voditelj Povjerenstva za četvrto tematsko područje, prikazao metodologiju rada kojom su se članovi Povjerenstva vodili pri izradi prijedloga (propozicija) koji će biti dani na glasovanje članovima Sinode tijekom Završnoga sinodskog zasjedanja, u petak, 9. veljače 2018.

Nakon što su članovi Predsjedništva dali svoje osvrte na sadržaj pojedinih prijedloga, Predsjedništvo je prihvatilo i odobrilo 47 prijedloga (propozicija) za glasovanje.
 
U drugom dijelu sjednice članovi Predsjedništva razmotrili su neka tehnička pitanja vezana uz Dnevni red Završnoga sinodskog zasjedanja, kao i euharistijskoga slavlja u prigodi završetka Sinode na blagdan bl. Alojzija Stepinca, 10. veljače 2018.


Tajništvo Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: