HR

Aktualnosti

Objavljeno: 28.02.2018.

Župno klanjanje u Vivodini



U utorak 27. veljače 2018., proslavljen je Isus u Presvetom Oltarskom sakramentu u vivodinskoj župi.

Misno slavlje predvodio je vlč. Ivan Vučak, župnik iz Krašića uz ozaljsko-lipničkog dekana Jakovčića, župnika iz Vrhovca, vlč. Grgića i domaćeg župnika Markača.

„Klanjanje ili klečanje u župi – to je svetkovina kada razmišljamo o Božjoj ljubavi prema nama, koliko je Bog zapravo velik, a ovdje se sakrio u komadiću kruha“ – započeo je svoju propovijed vlč. Vučak te nastavio da moramo Bogu zahvaliti za slobodu koju osjećamo kada živimo bez grijeha.

Podsjetio nas je na Stari zavjet, kada su Izraelci u pustinji svaki dan kupili manu i to samo za taj dan, tako bismo se i mi svakodnevno trebali hraniti Euharistijskim Isusom: „Jer nije bitno jučer, ono je prošlo, sutra još nije došlo, zato danas, 27. veljače je važno.“

Predslavitelj nas je između ostalog upozorio na to da smo ovdje samo putnici, prolaznici: „Bog nas neizmjerno ljubi, Bog nam oprašta, mi to nismo ničim zaslužili, ali si moramo postaviti pitanje koliko sam Bogu dozvolio da me doista ljubi i koliko sam ja spreman oprostiti sam sebi.“
 
U slavlje svete mise pored domaćih vjernika uključili su se i učenici naše Područne škole sa svojim učiteljicama te predstavnici policije iz Ozlja i Karlovca.

Sanja Benković-Marković
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: