HR

Aktualnosti

Objavljeno: 16.09.2018.

Zaziv Duha Svetoga u Zaprešiću



U nedjelju 16. rujna u crkvi sv. Ivana Krstitelja u Zaprešiću slavljena je sveta misa sa Zazivom Duhu Svetomu za sretan i uspješan početak nove vjeronaučno-školske godine.

Euharistijsko slavlje predvodio je župnik i zaprešićki dekan Ivan Frkonja, a slavlje je svojim pjevanjem uveličao Dječji zbor Božje Krijesnice pod ravnanjem s. Veronike Šaban.



Dječak i djevojčica prigodnim su recitacijama „Početak škole“ i „Isuse, prijatelju moj“ uveli okupljenu vjerničku zajednicu u kojoj je bio velik broj školske djece i njihovih roditelja. Tijekom euharistijskog slavlja djeca i roditelji sudjelovali su u molitvi vjernika, prinosu darova, a poslije euharistijskog slavlja izveden je i prigodni recital „Pismo Abrahama Lincolna učitelju“ kojega su izvrsno izveli učenici 8.c razreda OŠ Antuna Augustinčića.

Euharistijsko slavlje zaključeno je blagoslovnom molitvom i škropljenjem školskih torbi. Dan prije, u subotu 15. rujna zajedničkom pokorničkom slavlju pristupila su djeca i mladi ove prve zaprešićke župe.


Ilija Nikolić
župni medijski suradnik Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: