HR

Aktualnosti

Objavljeno: 18.09.2017.

Zaziv Duha Svetoga u Zaprešiću



U nedjelju, 17. rujna, u crkvi sv. Ivana Krstitelja u Zaprešiću slavljena je sveta misa sa Zazivom Duhu Svetomu za sretan i uspješan početak nove vjeronaučno-školske godine.

Euharistijsko slavlje predvodio je župnik i zaprešićki dekan Ivan Frkonja, a slavlje je svojim pjevanjem uveličao Dječji zbor Božje Krijesnice pod ravnanjem s. Veronike Šaban. Dvije djevojčice i jedan dječak prigodnim recitacijama i molitvom na početku misnog slavlja zamolili su Gospodina da im daruje svoj blagoslov kako bi u novoj školskoj i vjeronaučnoj godini bili radosni i međusobno si u školi pomagali.

Župnik Ivan obratio se na početku najmlađima: „Molimo, djeco, danas da vaša škola budu više „dom ljubavi“, jer je to najpotrebnije,da bude u većoj mjeri „mjesto odgoja“ a ne samo stjecanje znanja. Zato molim Vas dragi roditelji da i dalje sa svojom djecom nedjeljom otvarta vrata ove predivne crkve i dolazite zajedno s njima Isusu, najboljem učitelju i prijatelju.“



Tijekom euharistijskog slavlja djeca i roditelji sudjelovali su u molitvi vjernika, a u prinosu darova: uz krsnu svijeću, Bibliju, kruh, vino, školsku torbu i loptu jedna djevojčica prinjela je kip sv. Josipa koji je uz prigodnu meditaciju posjetio nazočne vjernike na Godinu sv. Josipa koja je proglašena u cijeloj Zagrebačkoj nadbiskupiji.

Poslije euharistijskog slavlja izveden je i prigodni igrokaz „Župni bicikl“ kojega su izvrsno izveli učenici OŠ Antuna Augustinčića u režiji vjeroučitelja i trajnog đakona Ilije Nikolića.

Euharistijsko slavlje završeno je tako što je župnik Frkonja izrekao blagoslovnu molitvu i poškropio školske torbe. Dan prije, u subotu 16. rujna zajedničkom pokorničkom slavlju pristupila su djeca i mladi ove prve zaprešićke župe.

Ilija Nikolić
župni medijski suradnik Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: