HR

Aktualnosti

Objavljeno: 22.09.2019.

Zaziv Duha Svetoga na početku školske i vjeronaučne godine u Župi bl. Ivana Merza u Zagrebu - Špansko

U nedjelju 22. rujna  2019. u Župi bl. Ivana Merza u O.Š. Špansko Oranice održano je svečano misno slavlje koje je predvodio upravitelj župe vlč. Marko Čolak, u koncelebraciji sa p. Božidarom Nagyem. Na euharistijskome slavlju posebno se molilo za blizinu Duha Svetoga i Božji blagoslov u novoj školskoj i vjeronaučnoj godini.



„Vodi svojim Duhom Svetim sve one koji nas prate da nas obrazuju i odgoje za poštene ljude i radišne građane Hrvatske domovine. Hrani nas danas i uvijek svojom Riječju i Tijelom da te ove školske i vjeronaučne godine slavimo mišlju, riječju i djelom. Da obogaćeni znanjem, kulturom i pravom vjerom budemo radost Tebi, našim roditeljima, Crkvi i  Rodu cijelom.“, molio se na početku mise da Božji blagoslov po Duhu Svetom blagoslovi sve učitelje i učenike, napuni njihova srca znanjem i mudrošću.
 
Vlč. Marko u propovijedi je dodao kako je imati i posjedovati ispit svakog vjernika i kako može biti Božji blagoslov ako smo ustrajni i ostanemo vjerni sebi i dragom Bogu.
Na misi se okupio veći broj djece, njihovih roditelja, učitelja i vjeroučitelja, a pjevanjem ga uveličao je Dječji zbor.



Dan prije, u subotu 21. rujna, učenici su imali mogućnost pristupiti sakramentu Ispovijedi.

Sanda Dinarina Mladić, župna suradnica Tiskovnoga ureda
Ispišite stranicu: