Volonteri NaSveJak pomažu Sisačkoj biskupiji

10.1.2021.Volonteri Zajednice mladih katolika koja djeluje pri Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu NaSveJak, vođeni duhovnikom mons. Antunom Senteom ml., udružili su snage s volonterima Caritasa Sisačke biskupije te u njihovom sabirnom centru prihvaćali, razvrstavali i u nove pakete slagali pristiglu robu kao pomoć stradalnicima u potresu.

Prvi tim volontera, njih dvadeset, put Siska otišao je u ponedjeljak 4. siječnja. Volontirali su cijeli dan u velikom skladištu, kojega Sisačka biskupija koristi u ovoj situaciji za razvrstavanje pristiglih humanitarnih donacija. Okrjepa volonterima bio je ručak koji su pripremili volonteri iz drugih dijelova Hrvatske.Početak radnog tjedna počeli su na najbolji mogući način uz kojeg dolazi i najbolja plaća – osmijeh na licima drugih. Nekoliko dana kasnije, u subotu 9. siječnja tim od drugih šesnaest volontera također je pomagao od jutarnjih do poslijepodnevnih sati. Umora, kako kažu, nije bilo jer dok god činiš dobro srce je ispunjeno. Muškarci – dečki su donosili dobrotvorne pošiljke, a žene – djevojke su slagale pakete te su ih dopremali ljudima u potrebi.

Za to vrijeme njihov duhovnik mons. Sente obilazio je unesrećene u potresu posjećuju ih u njihovim oštećenim ili razrušenim domovima. Obzirom da je osam godina kao svećenik službovao u gradu Sisku dolazak i zajednička molitva negdašnjeg župnika mnogima je snažna utjeha i ohrabrenje.Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr