[VIDEO] Rukometni reprezentativac Marino Marić pozvao mlade na SHKM u Zagrebu

5.2.2020.

U svibnju ove godine održava se jedanaesti Susret hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu. Budući da su hrvatski sportaši nadahnuće i uzor mnogim mladima jer predanošću, upornošću i vjerom postižu vrhunske rezultate, poziv za sudjelovanje uputio je hrvatski rukometni reprezentativac i osvajač srebra na ovogodišnjem Europskome prvenstvu Marino Marić koji trenutno igra za njemački klub MT Melsungen.

Marino Marić je tridesetogodišnji Mostarac. - Rođen sam i odgajan za vrijeme rata, ali djetinjstvo mi je bilo divno. Ne sjećam se baš puno toga jer sam bio mali, ali se sjećam da smo se znali igrati ispred zgrade i da su mi roditelji uvijek govorili da ne idem nikako do kraja zgrade jer ondje vrebaju snajperi. Kad sam bio malo stariji, proglašeno je primirje. - govorio je o djetinjstvu u jednome intervjuu. Uz igranje rukometa, pohađao je i glazbenu školu, a kada je hrvatska rukometna reprezentacija do 19 godina 2009. postala svjetski prvak, proglašen je najboljim mladim pivotom na svijetu.

- Dragi mladi sve vas pozivam srdačno u svibnju ove godine u Zagreb da dođete na Susret hrvatske katoličke mladeži te da svojim prisustvom uveličate slavlje vjere i zajedništva. Bog Vas sve blagoslovio - poručio je pivot Marić.

Do 15. ožujka na Susretu se mogu prijaviti svi mladi od krizmaničke dobi (8. razred osnovne škole) do 30 godina starosti. Svi koji se žele prijaviti, uključujući i one s područja Zagrebačke nadbiskupije, prijavljuju se svojim župnicima, župnim vikarima ili animatorima koji ispunjenu tablicu (obrazac) šalju svojim biskupijskim povjerenicima.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr