Proslava sv. Vida u Župi svete Marije Magdalena na Oštrcu

14.6.2020.

U nedjelju 14. lipnja 2020. Župa svete Marije Magdalene na Oštrcu proslavila je Vidovsku nedjelju. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je vlč. dr. Jakov Rađa profesor na Katedri fundamentalne teologije Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i povjerenik za duhovna zvanja Zagrebačke nadbiskupije u koncelebraciji s upraviteljem župe Oštrc, vlč. Ivanom Vučakom.Svetoj euharistiji nazočili su i brojni vjernici okolnih župâ kako bi zajedno sa župljanima Župe Oštrc radosno proslavili ovu svetkovinu. Uvodni pozdrav i dobrodošlicu okupljenima uputio je župnik Ivan Vučak. Naglasio je kako smo počašćeni dolaskom vlč. Jakova Rađe jer je ovo za Župu vrlo radostan i svečan dan.

U svojoj homiliji vlč. Jakov podsjetio nas je na bezuvjetnu Gospodinovu ljubav. Naglasio je potrebu većeg razumijevanja u obiteljima, na radnim mjestima i u svakodnevnim egzistencijalnim aktivnostima. Istaknuo je postojanje nesavršenosti svakog čovjeka, koje je također bilo vidljivo i u učenicima koje je Krist odabrao i poslao svijetom. Krist svoje stado nije napustio, već ga je opravdao svojom krvlju za život vječni. Tako vlč. Jakov zaključuje kako svakog čovjeka trebamo gledati Kristovim pogledom, gdje nam jasan primjer daje sv. Vid, jer jedino tako možemo razumjeti Božju ljubav koja je očitovana na križu.

Na kraju euharistijskoga slavlja, župnik Ivan Vučak je uime svih župljana, zahvalio vlč. Jakovu na njegovu dolasku kao i svim dobrm župljanima koji su se potrudili urediti okoliš oko crkve kako bi svima bilo lijepo na dan proštenja. Izrazio je veliko zadovoljstvo ovom proslavom i svakom od prisutnih zaželio obilje Božjeg blagoslova, te da nas prati zagovor svetoga Vida.
 
                                                                                                          Dubravka Ferenčić, župna suradnica

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr