HR

Aktualnosti

Objavljeno: 04.07.2014.

Priopćenje sa sjednice Zbora savjetnika Zagrebačke nadbiskupije

Četvrta sjednica Zbora savjetnika Zagrebačke nadbiskupije u aktualnom sazivu održana je pod predsjedanjem zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića u Konzistorijalnoj dvorani Nadbiskupskoga duhovnog stola u petak, 4. srpnja 2014. s početkom u 9 sati.

Na sjednici su bili prisutni članovi Zbora: mons. Valentin Pozaić, mons. Ivan Šaško, mons. Mijo Gorski, mons. Stjepan Baloban, mons. Stjepan Kožul, mons. Stjepan Večković, preč. Vlado Razum, dr. Josip Šalković i dr. Tomislav Markić.

Prva središnja tema ove redovite sjednice bila je duhovno-pastoralna priprema za kanonizaciju bl. Alojzija Stepinca. Savjetnici su zaključili kako valja intenzivirati molitvenu i drugu pripravu na ovaj važan događaj, osobito u sljedećoj pastoralnoj godini, kada se očekuje i početak zasjedanja Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije.

U drugoj središnjoj točki razmotrena su neka financijska pitanja Nadbiskupije te su se u skladu s kanonskim propisima, nakon što se o tome očitovalo Ekonomsko vijeće Zagrebačke nadbiskupije, članovi Zbora savjetnika složili da dosadašnji nadbiskupijski ekonom preč. Marijan Ožegović bude imenovan ravnateljem Ustanove za uzdržavanje klera i drugih crkvenih službenika, što je do sada vršio pomoćni biskup mons. Mijo Gorski, a da za novoga nadbiskupijskog ekonoma bude imenovan preč. Konrad Žižek, dosadašnji župnik Utrina i dekan Novozagrebačkoga dekanata.

dr. Tomislav Markić, tajnik Zbora savjetnika

Ispišite stranicu: