Novoimenovani apostolski nuncij u Hrvatskoj uputio pismo kardinalu Bozaniću

27.8.2019.

Novoimenovani apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj Giorgio Lingua uputio je 22. kolovoza 2019. godine pismo zagrebačkom nadbiskupu kardinalu Josipu Bozaniću.
 
„Po povratku na Kubu s godišnjeg odmora, želim Vam od srca zahvaliti na srdačnom pismu koje ste mi uputili 22. srpnja ove godine, na sâm dan mog imenovanja Nuncijem u Hrvatskoj.
 
Bit će mi čast služiti u zemlji koja se diči postojanom tradicijom vjernosti Petrovoj Stolici i osjećajem punim poštovanja prema Rimskom prvosvećeniku.
 
U kratkom telefonskom razgovoru odmah nakon mog imenovanja, Vi ste spomenuli mog  mnogopoštovanog zemljaka, preuzvišenog mons. Giulija Einaudija, koji me je čak dva puta prethodio u istoj službi, uvijek s razmakom od više godina, najprije na Kubi, a zatim u Hrvatskoj. Kao što sam Vam rekao, želio sam poći na njegov grob kako bih mu povjerio svoje poslanje i molio za hrvatski narod za kojeg osjećam da ga već volim.
 
U iščekivanju skorašnjeg susreta s Vama, svoju službu povjeravam Vašem slavnom predšasniku, blaženom Alojziju V. Stepincu, učitelju vjernosti Domovini i Svetoj Stolici, te rado koristim priliku da to potvrdim Vašoj Uzoritosti“, stoji u pismu nuncija Lingue.
 
 
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr