Nedjelja Dobroga Pastira u Župi bl. Ivana Merza Zagreb - Špansko proslavljena svetom misom na župnom zemljištu

4.5.2020.Radosni zbog odluke mjerodavnih državnih i crkvenih vlasti o ponovnom okupljanju vjernika na svetim misama, a u nedostatku vlastite crkve, oko petsto župljana Župe bl. Ivana Merza okupilo se u nedjelju 3.5.2020. na župnom zemljištu, na križanju Zagrebačke ulice i Zagrebačke avenije, na mjestu izgradnje buduće crkve.

Svečano misno slavlje predvodio je upravitelj župe vlč. Marko Čolak, uz koncelebraciju dr. Josipa Beljana. Župnik je u svojoj propovijedi istaknuo kako se Nedjelja Dobrog pastira slavi i kao Dan Svećeničkih i redovničkih zvanja, te pozvao vjernike da se mole kako za nova duhovna zvanja tako i za sve u svećeničkom i redovničkom pozivu na življenje svetosti u svom životu. Vlč. Čolak je također naglasio kako svi trebamo biti Dobri pastiri po uzoru na Isusa Krista. Na kraju svete mise župnik se zahvalio vjernicima na poštivanju svih propisanih mjera za suzbijanje širenja bolesti Covid-19. i pozvao sve na odgovornost jednih prema drugima. Župnik je najavio i trodnevnu duhovnu pripravu za blagdan Župe u iduću nedjelju 10. svibnja. Župnik je najavio i trodnevnu duhovnu pripravu za blagdan župe u iduću nedjelju 10. svibnja.
 

 
Trodnevna priprava započinje u četvrtak 7. svibnja, sv. Misu predvodi vlč. Alen Vrbek , župni vikar župe BDM Žalosne -Špansko na temu: EUHARISTIJA.
Petak, 8. svibnja, svetu misu predvodi vlč. Ivan Braovac, župni vikar župe sv. Nikole Tavelića-Kustošija na temu: ŽRTVA,
Subota, 9. svibnja, svetu misu predvodi vlč. Matija Novački, župni vikar župe Uznesenja BDM, Stenjevac na temu : APOSTOLAT.
Svete mise su na župnom zemljištu u 18,30 sati.
 
Na Blagdan župe, Merčevo u nedjelju 10.svibnja svečanu svetu misu u 11 sati na župnom zemljištu predvodi preč. Matija Pavlaković, rektor Međubiskupijskog sjemeništa na Šalati.

 
Sanda Dinarina Mladić

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr