HR

Aktualnosti

Objavljeno: 14.11.2017.

Misa zahvalnica za športaše grada Samobora



U organizaciji Odjela za pastoral sportaša Zagrebačke nadbiskupije i Hrvatske katoličke malonogometne lige – ogranak Samobor, sportaši grada Samobora i ove godine su se okupili na zahvalnom euharistijskom slavlju u župnoj crkvi Sv. Anastazije, u ponedjeljak 13. studenog.

Neposredno prije mise održana je tribina na kojoj su naši proslavljeni sportaši i sportski djelatnici posvjedočili o vrijednostima u sportu, sportu kao odgojnom aspektu i pitanju vjere u sportu. Svoje svjedočanstvo izrekli su višestruki državni prvak u stolnom tenisu osoba s invaliditetom Pavo Jozić, rukometni trener Zvonimir Bilić, član rukometne reprezentacije Lovro Šprem, tehnički direktor rukometne reprezentacije Ivica Udovičić i glavni tajnik zagrebačkog rukometnog saveza Kazimir Ilijaš.



Tribinu je vodio župnik iz Ruda i dugogodišnji igrač svećeničke nogometne reprezentacije vlč. Darko Banfić.

Uslijedilo je euharistijsko slavlje, koje je u zajedništvu s više svećenika predvodio pomoćni zagrebački biskup mons. Mijo Gorski. Riječima propovijedi potaknuo je okupljene na dvije stvari: da žive tako da svojim djelima i riječima ne sablažnjavaju bližnje, tj. da njihova djela i riječi ne budu takva da zbog njih drugi čine grijeh ili odustanu od Boga; drugi naglasak dao je opraštanju ne koje nas poziva Isus, jer mržnja unosi u život nemir, nesklad i nepovjerenje, kako u obiteljskom, tako i u sportskom i svakom drugom životu.

Na svetoj misi sudjelovali su predstavnici Grada Samobora i sportskih institucija: zamjenik gradonačelnika Željko Stanec, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Juro Horvat, Ivica Šparovec i Pero Šarić iz Hrvatskog nogometnog saveza, predstavnik Ministarstva znanosti i sporta Darko Vučić, Siniša Krajač iz Hrvatskog olimpijskog odbora te predsjednik i tajnica Samoborskog sportskog saveza Miro Kelečić i Marijana Radek. Svetu misu svojim pjevanjem uveličali su dječji zbor „Samoborski krijes“ i zbor mladih „Ignis“.

Lovorka Grbac
Ispišite stranicu: