Mala Gospa proslavljena u Stenjevcu

9.9.2019.


Svetkovina Male Gospe u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u zagrebačkome je Stenjevcu svečano proslavljena u nedjelju 8. rujna euharistijskim slavljem u 11 sati koje je pred nekoliko tisuća hodočasnika predvodio fra Ante Vučković.

Fra Ante homiliju je započeo riječima svetoga apostola Pavla iz poslanice Rimljanima: "Znamo da Bog u svemu na dobro surađuje s onima koji ga ljube. (...) Tu je utkana prva Božja zapovijed, zapovijed ljubavi – ljubi Gospodina Boga svojega svim umom, svim srcem, svom snagom svojom. Onaj koji ljubi Boga iznad svega, Bog s njim surađuje na dobro u svemu," istaknuo je fra Ante. Naglasivši kako je, prvo ljubiti Boga iznad svega, a onda otkriti što znači da Bog surađuje na dobro u svemu, na primjeru je Marijina života, u kojem se puno stvari nije slagalo na onaj način kako mislimo da je potrebno za dobar život, odgovorio na pitanje što kada nam stvari ne idu dobro za rukom?; Za koje dobro to služi?“Kušajte! To je jedini način da otkrijemo kako Bog surađuje s nama. Pa ćete u svom životu pronaći trenutke da je Bog sve okrenuo na dobro. Danas, kad gledamo Marijin život, bio je ispunjen teškim životnim trenucima i posebno kad gledamo život njezinog sina, našega Gospodina i Spasitelja. (...) To je ono što Bog želi s nama.”, poručio je fra Ante. U konačnici, homiliju je završio riječima: “Ponijet ćemo ovo pitanje Kojem dobru to može služiti?, ali i svijest da je Božja volja da surađuje s nama u svemu na dobro. To je možda najveće ohrabrenje da idemo u život, da  znamo da nismo sami, Bog s nama surađuje. Čak i onda kad se čini da je to loše, mi imamo duboko povjerenje da on hoće surađivati s nama u svemu na dobro. To znamo jer ga ljubimo svim srcem, svom dušom i svom snagom svojom.”


 
Na kraju svete mise župnik preč. Vjekoslav Meštrić blagoslovio je nabožne predmete, zbor je otpjevao himan Gospi Stenjevečkoj, a vjernici izmolili zavjetnu molitvu Gospi Stenjevečkoj.
 
Ana Lipovac, župna suradnica
 

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr