Kardinal Bozanić čestitao Božić mitropolitu Porfiriju

4.1.2021.


Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić prigodom božićnih blagdana izmijenio je čestitke s članovima hijerarhije Srpske Pravoslavne Crkve.
Niže donosimo Kardinalovu čestitku mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom gospodinu Porfiriju Periću:

„Vaše Visokopreosvećenstvo!

Od srca zahvaljujem na čestitkama što ste ih, prigodom Božića i Nove godine u osobno ime te u ime pravoslavnih kršćana u Hrvatskoj, uputili meni, biskupima i svećenicima te katoličkim vjernicima, povjerenima mojoj pastirskoj brizi.

U božićnoj noći nebo je počelo kucati ljudskim srcem Djeteta, a šutnja čekanja progovorila je radošću, jer u ljudsku se povijest i u našu stvarnost spustila zvijezda koja u izazovima svakodnevice pokazuje ispravan i siguran put, obasjava ljudsku povijest te sve ljude poziva na bratsko zajedništvo, solidarnost i suosjećanje s potrebnima. Neka nas Gospodin otajstvom Kristove blizine, očitovane i darovane radi našeg spasenja, učini svjedocima svjetla i glasom koji razglašuje Radosnu vijest o Božjem kraljevstvu.

Bremenitost vremena u kojem nam je dano živjeti, usred pandemije koronavirusa i potresa, sa svim ograničenjima i neizvjesnostima, jača nas blizina Božića. Kao baštinici vjere u Isusa Krista radujemo se što je i ovo naše vrijeme blagoslovljeno Božjom prisutnošću.

Vama, Vašem svećenstvu, monaštvu i pravoslavnim vjernicima u Hrvatskoj želim sretan Božić, rođenje našega Spasitelja Isusu Krista i blagoslovljenu novu 2021. godinu, ispunjenu Božjim blagoslovom i božićnom nadom!

U ozračju božićnih blagdana, srdačno Vas u Gospodinu pozdravljam.“

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr