HR

Aktualnosti

Objavljeno: 14.07.2014.

Imenovanja, premještaji i razrješenja u Zagrebačkoj nadbiskupiji

U Zagrebačkoj nadbiskupiji, prema dekretu kardinala Josipa Bozanića, nadbiskupa zagrebačkog, u mjesecu lipnju i srpnju ove godine bilo je više imenovanja i razrješenja.

U središnjim nadbiskupijskim ustanovama došlo je do sljedećih promjena:

Preč. dr. Tomislav Markić, u vidu preuzimanja službe nacionalnog ravnatelja hrvatske inozemne pastve, razriješen je službi u Nadbiskupiji: biskupskog vikara za laike i formaciju trajnih đakona, ravnatelja Nadbiskupijskog pastoralnog instituta i voditelja đakonske pastoralne godine.

Preč. dr. Josip Šimunović, profesor KBF-a, imenovan je ravnateljem Nadbiskupijskog pastoralnog instituta i voditeljem đakonske pastoralne godine.

Preč. Marijan Ožegović razriješen je službe nadbiskupijskog ekonoma te imenovan ravnateljem Nadbiskupijske ustanove za uzdržavanje klera i drugih crkvenih službenika, kao i pastoralnim pomoćnikom u župi Bezgrešnog začeća B.D.M. u Zagrebu – Malešnica-Oranice.

Preč. Konrad Žižek razriješen je službe župnika u župi Sv. Ivana apostola i evanđelista u Zagrebu – Utrina, kao i službe dekana Novozagrebačkog dekanata te je imenovan nadbiskupijskim ekonomom.

Vlč. mr. Milan Dančuo razriješen je službe nadbiskupskog tajnika te nastavlja rad na doktorskoj tezi. Ujedno je imenovan župnim vikarom u župi Krista Kralja u Zagrebu – Trnje i nadbiskupijskim povjerenikom za formaciju trajnih đakona.

Vlč. Marko Vuković razriješen je službe upravitelja župe Bl. Ivan Merza u Zagrebu – Špansko te imenovan nadbiskupskim tajnikom.

Vlč. Krešimir Žižek razriješen je službe župnog vikara u župi Presvetoga Trojstva u Zagrebu – Prečko i imenovan pomoćnikom generalnog postulatora za kauze beatifikacije i kanonizacije Zagrebačke nadbiskupije, upućen na postdiplomski studij na KBF te dodijeljen za pastoralnog suradnika u župi Sv. Barbare u Zagrebu – Vrapče.
 
Na župama u Zagrebačkoj nadbiskupiji došlo je do sljedećih promjena:


Župnici i upravitelji župa


Vlč. Stjepan Barić inkardiniran je u Zagrebačku nadbiskupiju te je imenovan župnikom u župi Pohoda B.D.M. u Mariji Gorici.

Vlč. Božo Belinić razriješen je službe župnika u župi Sv. Martina biskupa u Svetom Martinu pod Okićem te je imenovan župnikom u župi Presvetog Srca Isusova u Zagrebu – Bolnica Milosrdnih Sestara u Vinogradskoj.  

Vlč. Mario Bičak razriješen je službe župnika u župi Blagovijesti – Navještenja Gospodinova Zagreb – Vrbani i u župi Bogojavljenja – Sv. Tri Kralja u Zagrebu – Vrbani III te je imenovan župnikom u župi Sv. Nikole biskupa u Zagrebu – Stenjevec.

Vlč. Ivan Bogdanović razriješen je službe župnika u župi Pohoda B.D.M. u Vinagori i župi B.D.M. Kraljice mira u Marincima te je imenovan župnikom u župi Sv. Petra u Prišlinu.

Vlč. Darko Bručić Pavuk razriješen je službe župnog vikara u župi Sv. Petra u Zaprešiću te je imenovan upraviteljem župe Bl. Ivana Merza u Zagrebu – Špansko.

Vlč. Alojzije Burja razriješen je službe rektora Nacionalnog svetišta Sv. Josipa i župnika u župi B.D.M. Snježne u Karlovcu – Dubovac te je imenovan župnikom u župi Sv. Martina biskupa u Karlovcu – Hrnetić.

O. Tomislav Cvetko, OFMConv., razriješen je službe župnika u župi Sv. Maksimilijana Kolbea u Zagrebu – Bijenik.

Vlč. Marko Dujam razriješen je službe župnika u župi Sv. Martina biskupa u Karlovcu - Hrnetić te je stavljen u stanje mira.

Vlč. Danijel Dukić razriješen je službe upravitelja župe Sv. Luke evanđelista u Zagrebu – Travno te je imenovan upraviteljem župe Blagovijesti – Navještenja Gospodinova Zagreb – Vrbani i župe Bogojavljenja – Sv. Tri Kralja u Zagrebu – Vrbani III.

Vlč. Josip Dumbović razriješen je službe župnika u župi Tijela Kristova u Zagrebu – Sopot te je stavljen u stanje mira.

Vlč. Dragutin Gereci razriješen je službe župnog vikara u Nacionalnom svetištu Sv. Josipa i u župi B.D.M. Snježne u Karlovcu – Dubovac te je imenovan upraviteljem župe Pohoda B.D.M. u Vinagori i župe B.D.M. Kraljice mira u Marincima.

Vlč. Siniša Hegedušić razriješen je službe župnika u župi Sv. Ivana Krstitelja u Novom Čiču i župi Sv. Antuna Padovanskog u Bukevju te je imenovan župnikom u župi Sv. Martina biskupa u Svetom Martinu pod Okićem.

Preč. Vladimir Hren razriješen je službe župnika u župi Sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima kao i službe dekana Sesvetsko – vugrovečkog dekanata te je imenovan župnikom u župi Sv. Luke evanđelista u Zagrebu – Travno.

Vlč. Nikola Jurković razriješen je službe župnog vikara u župi Sv. Pavla apostola u Zagrebu – Retkovec te je imenovan upraviteljem župe Sv. Jurja mučenika u Gornjoj Stubici.

Vlč. Ivan Kobešćak razriješen je službe župnika u župi Pohoda B.D.M. u Mariji Gorici te je imenovan župnikom u župi Tijela Kristova u Zagrebu – Sopot.

Vlč. Vlado Letinčić razriješen je službe upravitelja župe Uzašašća Gospodnjega u Zagrebu – Sloboština te je imenovan upraviteljem župe Sv. Ivana apostola i evanđelista u Zagrebu – Utrina.

Vlč. Josip Malković razriješen je službe župnika u župi Presvetog Srca Isusova u Zagrebu – Vinogradska te je ekskardiniran iz Zagrebačke nadbiskupije.

Vlč. Mario Pavić razriješen je službe župnog vikara u župi Sv. Anastazije u Samoboru te je imenovan upraviteljem župe Bezgrešnog začeća B.D.M. u Soblincu.

O. Mihael Pavić, OFMConv., razriješen je službe župnog vikara u župi Sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu – Sveti Duh te je imenovan upraviteljem župe Sv. Maksimilijana Kolbea u Zagrebu – Bijenik.

Vlč. Marijan Prepeljanić razriješen je službe župnika u župi Bezgrešnog začeća B.D.M. u Soblincu te je imenovan župnikom u župi Sv. Ivana Krstitelja u Novom Čiču i župi Sv. Antuna Padovanskog u Bukevju.

Vlč. Luka Slijepčević razriješen je službe upravitelja župe Sv. Jurja u Gornjoj Stubici te je imenovan upraviteljem župe Sv. Barbare u Zagrebu – Vrapče.
 
Mons. Antun Sente, ml. razriješen je službe župnika u župi Sv. Barbare u Zagrebu – Vrapče te je imenovan rektorom Nacionalnog svetišta Sv. Josipa i župnikom u župi B.D.M. Snježne u Karlovcu – Dubovac.

Preč. Antun Sente, st. razriješen je službe župnika u župi Sv. Nikole biskupa u Zagrebu – Stenjevec, kao i službe dekana Kustošijskog dekanata te je imenovan župnikom u župi Sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima.

Vlč. Ivica Šturlić razriješen je službe župnog vikara u župi Sv. Ivana apostola i evanđelista u Zagrebu – Utrina te je imenovan upraviteljem župe Uzašašća Gospodnjega u Zagrebu – Sloboština.
 

Župni vikari


Vlč. Renato Belčić imenovan je župnim vikarom u župi Sv. Pavla apostola u Zagrebu – Retkovec.

Don Petar Belina, SDB, razriješen je službe župnog vikara u župi Marije Pomoćnice u Zagrebu – Knežija.

Vlč. Ivan Bingula razriješen je službe župnog vikara u župi Krista Kralja u Zagrebu – Trnje te je poslan na studij crkvene glazbe u Beč.

Vlč. Tomica Božiček, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u župi Sv. Nikole biskupa u Jastrebarskom i župi Sv. Jurja u Plešivici.

Don Josip Bunić, SDB, imenovan je župnim vikarom u župi Marije Pomoćnice u Zagrebu – Knežija.

Vlč. Josip Čulig, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u župi Sv. Anastazije u Samoboru.

Vlč. Tomislav Hačko razriješen je službe župnog vikara u župi Sv. Blaža u Zagrebu te je poslan na poslijediplomski studij liturgike u Rim.

Vlč. Josip Horvat, ml. razriješen je službe župnog vikara u župi Sv. Petra apostola u Zagrebu i imenovan je župnim vikarom u župi Bl. Alojzija Stepinca u Bestovju–Novakima–Rakitju te nastavlja postdiplomski studij pastoralne teologije na KBF-u.

Vlč. Boris Jozić, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u župi Sv. Petra apostola u Zaprešiću.

Don Jozo Kajić, SDB, razriješen je službe župnog vikara u župi Marije Pomoćnice u Zagrebu – Knežija.

Vlč. Anđelko Katanec razriješen je službe župnog vikara u župi Uznesenja B.D.M. i župi Sv. Nikole biskupa u Zagrebu – Stenjevec te je imenovan župnim vikarom u Nacionalnom svetištu Sv. Josipa i u župi B.D.M. Snježne u Karlovcu – Dubovac.

Vlč. Vladimir Kerečeni razriješen je službe župnog vikara u župi Sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima te je imenovan župnim vikarom u župi Sv. Blaža u Zagrebu.

O. Željko Klarić, OFMConv., razriješen je službe župnog vikara u župi Sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu – Sveti Duh.

Vlč. Ivan Lastovčić, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u župi Sv. Petra apostola u Zagrebu.

Vlč. mr. Alen Lulić imenovan je župnim vikarom u župi Sv. Ivana apostola i evanđelista u Zagrebu – Utrina sa zadatkom da pripremi obranu doktorske teze.

Vlč. mr. Vlado Mikšić razriješen je službe upravitelja župe Sv. Petra u Prišlinu te je imenovan pastoralnim suradnikom u župi Presvetog Srca Isusova u Karlovcu sa zadatkom da pripremi obranu doktorske teze.

Vlč. Matej Petrić, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u župi Sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima.

Vlč. Nikola Platužić razriješen je službe župnog vikara u župi Sv. Nikole biskupa u Jastrebarskom i župi Sv. Jurja u Plešivici te je imenovan župnim vikarom u župi Uznesenja B.D.M. i župi Sv. Nikole biskupa u Zagrebu – Stenjevec.

Vlč. mr. Jakov Rađa razriješen je službe župnog vikara u župi sv. Josipa u Zagrebu – Trešnjevka te je poslan na daljnji studij fundamentalne teologije u Rim.

Don Ivan Šibalić, SDB, imenovan je župnim vikarom u župi Marije Pomoćnice u Zagrebu – Knežija.

Vlč. mr. Mladen Škvorc, vicekancelar razriješen je službe pastoralnog suradnika u samostanskoj crkvi Sv. Vinka Paulskog Sestara Milosrdnica u Zagrebu.

Vlč. dr. Davor Šimunec razriješen je službe župnog vikara u župi Sv. Barbare u Zagrebu – Vrapče i imenovan zamjenikom rektora samostanske crkve Sv. Vinka Paulskog Sestara Milosrdnica u Zagrebu.

Vlč. Ivan Vučak, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u župi sv. Josipa u Zagrebu – Trešnjevka.

Vlč. Ivan Zovko, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u župi Presvetog Srca Isusova u Karlovcu.
 

Nadbiskupski duhovni stol u Zagrebu
Ispišite stranicu: