HR

Aktualnosti

Objavljeno: 31.10.2019.

Holywin u župi Krista Kralja u Domaslovcu



Već tradicionalno, u župi Krista Kralja u Domaslovcu, 31. listopada 2019. održan je Holywin-svetost pobjeđuje. Susret smo započeli molitvom krunice s razmatranjem pred Presvetim koju su predmolila djeca obiteljske zajednice i mladi župe. Svetu Misu bdijenja predvodio je domaći  župnik vlč.Branimir Budinski u koncelebraciji sa župnikom župe sv. Ivana Krstitelja iz Samoborskog Luga vlč. Josipom Čuligom, samoborskim kapelanom Kristijanom Tušekom, i kasnije se priključio programu vlč. Ivan Lastovčić, župnik župe sv. Ivana Krstitelja iz Gornjeg Grada.



U svojoj homiliji vlč.Branimir objasnio nam je smisao svetkovine Svih Svetih, kako već sada možemo biti sveti. Podsjetio nas je i na potpuni oprost koji Crkva daje kao najdragocijenu milost koju možemo izmoliti za naše pokojne. Nakon svete Mise u prvom igrokazu naši mladi uveli su nas u Holywin, objasnivši na poučan i komičan način zašto smo se zapravo okupili večeras na bdijenju.



Slijedio je zatim dijalog sa svima prisutnima u kojem smo razgovarali da li mi već sada možemo živjeti svetost, kako to možemo postići i da li bi voljeli jednog dana kada bi se preselili u vječnost da se o nama prikazuje igrokaz o našem životu. Zanimljivo je bilo šlušati djecu s kojim žarom i kojim odlikama žele biti bolji i žele postati sveti.



Potaknuti odgovorima svih prisutnih, igrali smo igru asocijacije kako bi došli do naših glavnih svetaca večeri. Glavni igrokaz prikazao je susret sv. Cecilije, zaštitnice crkvene glazbe i pjevača i sv. Blaža zaštitnika kod bolesti grla i grada Dubrovnika.



Nakon igrokaza župnik Branimir je svim sudionicima Holywina uručio zahvalnice i na izlazu iz crkve svaki sudionik je mogao uzeti svitak u kojem je pisala jedna odlika za postići svetost koju do idućeg Holywina ima u zadatak provoditi. Druženje se nastavilo u vjeronaučnim dvoranama uz kolače koje su vrijedne majke i bake naše župe pripremile.

Ivana Vlahović

Ispišite stranicu: