HR

Aktualnosti

Objavljeno: 24.12.2018.

Božićna čestitka kardinala Bozanića predsjednici RH

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je božićnu čestitku predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović, u kojoj stoji:

S radošću sam primio čestitke koje ste prigodom Božića i Nove godine uputili meni, svećenicima, redovnicama i redovnicima te svim katoličkim vjernicima Zagrebačke nadbiskupije.

Isusovo rođenje u Betlehemu otvara nam obzore Božje dobrote i milosrđa u kojem se dogodio susret između Boga i njegova stvorenja. Susret je to u kojem se Sin Božji objavio kao čovjekoljubac i povezao se s ljudima na divan i nepredvidiv način, pun ljubavi i suosjećanja za čovjeka. Puninom svoga božanstva ušao je u našu stvarnost te je ispunio toplinom i ljudskošću pozivajući sve na zajedništvo i uzajamno prihvaćanje.

Kao dionici otajstva Božića molimo Gospodina da Vam udijeli mudrost, razboritost i odlučnost u vođenju državničkih poslova da biste svojim radom pridonosili izgradnji naše lijepe i plemenite Domovine. Stoga, neka Vaše ustrajno poticanje na domoljublje i vjeru u vlastite mogućnosti pridonosi zajedništvu i samopouzdanju hrvatskog nacionalnog bića u Domovini i inozemstvu.

Uz molitvu da svjetlo Božića obasja mirom i blagoslovom Vas, Vašu obitelj i suradnike, želim Vam sretan Božić i blagoslovljenu novu 2019. godinu.


Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: