HR

Aktualnosti

Objavljeno: 24.12.2017.

Božićna čestitka kardinala Bozanića Predsjednici RH

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je božićnu čestitku predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović, koju donosimo u cijelosti:

Cijenjena gospođo Predsjednice Republike Hrvatske!

Od srca Vam zahvaljujem na čestitkama koje ste, prigodom Božića i Nove godine, s dobrim željama uputili meni, pomoćnim biskupima, svećenicima, redovnicama i redovnicima te vjernicima Zagrebačke nadbiskupije.

Isusovim rođenjem od Djevice Marije zasjala je dobrostivost i čovjekoljublje našega Boga. Božić je objava da je svaki čovjek ljubljen od Boga. Božja ljubav zahvaća sve ljude, svako ljudsko biće, svaku ženu i svakog muškarca.

Zato slavimo Božić kao početak kršćanstva, na kojem se vjekovima napajao hrvatski narod, naši vrijedni i dobri sunarodnjaci. Hrvatski Božić je uvijek radostan i raspjevan. Neka takav i ostane.

Molim Gospodina da svojom božanskom mudrošću nadahnjuje Vas i Vaše suradnike, kao i sve kojima je povjerena briga za politički, gospodarski, društveni i kulturni život u našoj Domovini da bismo se u svjetlu Božića smjeli nadati boljoj budućnosti za sve građane Hrvatske.

U radosti božićnog slavlja želim sretan Božić i blagoslovljenu novu 2018. godinu Vama, Vašoj obitelji i Vašim suradnicima.


Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: