Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj obišao katedralu i Nadbiskupski dvor

5.5.2020.

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua u utorak 5. svibnja 2020. godine obišao je zajedno sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem zagrebačku katedralu i Nadbiskupski dvor.

Kardinal Bozanić upoznao je Nuncija s oštećenjima na zagrebačkoj katedrali te planom da se u narednom vremenu učine nužni radovi kako bi se katedrala osigurala od daljnjih oštećenja.

Nakon obilaska katedrale nuncij Lingua uputio se u Nadbiskupski dvor razgledavši razmjere stradanja same zgrade i prostora unutar nje.

Po završetku obilaska, u izjavi za HKR i LaudatoTV, nuncij Lingua osvrnuo se na posjet katedrali i Nadbiskupskom dvor istaknuvši da mu viđeno doziva u misli sposobnost čovjeka da stvori nešto lijepo ali i krhkost s kojom gradi i živi. „Razmišljao sam kako su se osjećali oni koji su proživjeli potres, kao Uzoriti gospodin Kardinal. To je situacija u kojoj je osoba bespomoćna. Ne možemo drugo nego obnoviti svoje pouzdanju u stijenu koja se ne ruši, a to je Bog. Nadamo se da će ova tragedija koja nas je zatekla unutar krize uzrokovane korona virusom pomoći da rastemo u poniznosti i pouzdanju u Boga koji je stijena koja ne pada i čija ljubav prema nama unatoč svemu nikad ne prestaje“, rekao je Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj.Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije  

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr