HR

Aktualnosti

Objavljeno: 22.08.2014.

283. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba Majci Božjoj Bistričkoj



Tradicionalno, 283. po redu zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba Majci Božjoj Bistričkoj ove će se godine održati od 13. do 15. rujna pod geslom "Zdravo, presveta Djevice i Majko Božja Marijo, moćna Zaštitnice naše drage domovine Hrvatske!".

Ovim riječima iz posvetne molitve koju je bl. Alojzije Stepinac izrekao 1940. godine u Mariji Bistrici, upućujemo svoje molitve Mariji, Majci Crkve, u radosnoj nadi da će revni bistrički hodočasnik, bl. Alojzije, uskoro biti proglašen svetim. Molit ćemo i za uspjeh II. Sinode Zagrebačke nadbiskupije, za novi poticaj življenju vjere i zauzetosti vjernika.

Hodočasnici pješaci organizirano kreću iz Zagreba u subotu, 13. rujna prema Mariji Bistrici u tri smjera.

Za hodočasnike koji će kretati ispred zagrebačke katedrale te preko Sljemena pješačiti do Marije Bistrice, blagoslov hodočasnika bit će u katedrali u 5 sati, a Sv. Misa u sljemenskoj kapeli u 9 sati.

Za hodočasnike koji će kretati iz Čučerja, Sveta Misa će biti u Čučerju u 10,30 sati, dok će za hodočasnike koji će polaziti iz Sesveta Sveta Misa biti u u župnoj crkvi u Sesvetama u 9 sati.
 
Ulazna procesija od kapele sv. Ladislava do svetišta u Mariji Bistrici kreće u 18.30 sati, a procesiji se pridružuju Nadbiskup i biskupi, te mladi Zagrebačke nadbiskupije, sudionici Nadbiskupijskog hodočašća mladih u Mariju Bistricu.

Procesija sa svijećama na bistričkoj Kalvariji bit će u 20 sati.
 
U nedjelju, 14. rujna s početkom u 9 sati održat će se pobožnost križnog puta koju animiraju mladi.

U 11 sati kreće zavjetna procesija od kapele „Ave Maria“ do crkve na otvorenom - prostora misnog slavlja. Sveta Misa počinje u 11.30 sati. Procesiju i Svetu Misu predvodi kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački.

Svečana Sv. Misa zahvalnica u zagrebačkoj katedrali bit će u ponedjeljak, 15. rujna u 19 sati.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije



Ispišite stranicu: