HR

Aktualnosti

Objavljeno: 14.12.2015.

Kardinal Bozanić u pastirskom pohodu Župi Svih Svetih



FOTOGALERIJA

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić svoj je pastriski pohod Župi Svih Svetih u Sesvetama započeo u utorak, 8. prosinca 2015. godine.



U župi se prvo susreo s ovogodišnjim kandidatima za pričest i krizmu te njihovim roditeljima. Upravo je roditeljima uputio posebnu poruku u kojoj ih je pozvao da u svojim obiteljima uvijek pronađu vremena za Isusa i zajedničku molitvu. Nakon susreta, uslijedila je sveta misa.



U svojoj propovijedi, nadbiskup je podsjetio vjernike kako ne treba sumnjati niti bojati se Boga. On je taj koji se nikada ne umara i koji uvijek u nama traži ono što je dobro. Pohod Kardinala nastavio se susretom sa svim zborovima koji djeluju u župi, molitvenim zajednicama i čitačima. Njima je poručio kako su oni neizostavan dio liturgije, ali i župe u cjelini. Svoj pohod toga dana završio je susretom s članovima župnog pastoralnog i župnog ekonomskog vijeća te odborom Caritasa koji djeluje u župi.

U petak, 11.prosinca kardinal se susreo s mladima Sesvetsko-vugrovečko dekanata u sklopu adventskih susreta mladih koji se održavaju treću godinu zaredom. Susret je započeo kratkom predstavom pod nazivom "Pronalazak vjere kroz župnu zajednicu".



Nakon predstave, okupljenim mladima obratio se kardinal Bozanić. On je podsjetio kako se nalazimo u vremenu iščekivanja te se moramo pripremiti kako bismo čista srca dočekali maloga Isusa. Kako je 8. prosinca papa Franjo otvorio Svetu godinu milosrđa, kardinal je mladima dao i jedan poseban zadatak: u Katekizmu Katoličke Crkve pročitati i naučiti djela milosrđa, te ih pokušati primijeniti u svakodnevnom životu. Nakon podijeljenog blagoslova, druženje se nastavilo u auli pastoralnog centra.

Trećeg i posljednjeg dana pastirskog pohoda župi u Sesvetama, Kardinal se susreo s vjeroučiteljima koji žive ili rade na području župe. Pohvalio je njihov rad te im poručio kako je njihovo djelovanje u školama glas Crkve koji se treba čuti. Nakon susreta s vjeroučiteljima, uslijedila je sveta misa.



U homiliji, kardinal Bozanić mlade je upozorio kako razne stvari udaljavaju čovjeka od Boga. Osvrnuo se i na milosrđe koje svaki čovjek mora učiti upravo od Boga, posebice u ovoj Godini milosrđa koja je pred nama.



Kardinal Bozanić pohod je završio s kulturno-umjetničkim društvom koje djeluje u Sesvetama te susretom s zajednicom obitelju za koju je naglasio kako bi u svakoj župi trebala postojati. Razlog tomu je upravo taj što je obitelj temelj svega.



Pohvalio je rad župe i svećenika koji u župi djeluju te izrazio veselje živošću kojom župa odiše.

Iva Kolak
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: